Ciutat

Un brot de Covid a la Policia Municipal deixa 36 agents de baixa

Hi ha 36 agents de baixa a causa de diversos positius

Control conjunt de Mossos, Policia Municipal i Policia Nacional a la plaça d'Espanya / LL. FRANCO

Detectat un brot de Covid a la Policia Municipal de Sabadell, que ha provocat reajustaments en el cos per mantenir el servei. Hi ha 36 agents de baixa, dels quals 12 són casos positius, 14 són contactes estrets i 10 són treballadors (9 policies i un operari de grua) que per prescripció mèdica s’han hagut d’aïllar una desena de dies. Tots els casos són lleus.

El brot ha estat causat per dos casos positius dins del cos, sense relació l’un amb l’altre, detectats la setmana passada. L’origen dels contagis podria estar en el període de descans dels agents, tal com es planteja des de l’Ajuntament. El brot de Covid eleva fins a 52 el nombre d’agents que hi ha de baixa en aquests moments a la Policia Municipal, dels quals una quinzena estan en aquesta situació per altres causes no relacionades amb la pandèmia.

Aquest dilluns començarà un cribratge massiu dins del cos i una neteja intensiva de les dependències, accions emmarcades en el protocol Covid. Es faran proves PCR a tots els agents i al personal auxiliar que treballa a l’espai. De les 65 proves que ja s’han realitzat després del brot, a policies, administratius i personal de grua i neteja, es tenen 25 resultats, dels quals 23 són negatius i 2 han estat positius.

No obstant la situació, el regidor de Seguretat, Jesús Rodríguez, i el cap de la policia, Joan Antoni Quesada, asseguren que s’han fet els arranjaments necessaris en els diferents torns per garantir la presència policial als carrers de Sabadell. Això inclou que alguns policies, voluntàriament, incrementin la jornada laboral.

Comentaris
To Top