Publicitat
Ciutat

L’editora del D.S. compra el Diari de Terrassa

21 treballadors. La nova empresa editora del Diari de Terrassa assumeix la majoria del personal laboral, un total de 21 treballadors –8 menys dels 29 que formaven part de la plantilla del rotatiu egarenc–, dels quals 11 formen part de la redacció, 3 són personal comercial, 3 corresponen a distribució i la resta a producció i administració. El Diari de Terrassa operarà a partir d’ara sota una editorial de nova creació, Edicions Diari de Terrassa, SL, participada al 100% per la mateixa empresa propietària del Diari de Sabadell.

Més de mig milió de ciutadans

Terrassa és la tercera ciutat més poblada de Catalunya, amb 223.000 habitants, i Sabadell la cinquena, amb 216.000, i les dues capçaleres, comptant els municipis de les respectives àrees d’influència, cobreixen una població de més de mig milió d’habitants.

Les dues capçaleres líders al Vallès Occidental / NEBRIDI ARÓZTEGUI

Entre els dos diaris sumen uns 3.500 subscriptors i unes vendes diàries mitjanes d’entre 3.000 i 5.000 exemplars (entre setmana i cap de setmana). La nova editora del Diari de Terrassa mantindrà les 5 edicions setmanals –de dimarts a dissabte–, dues més que el D.S., que va reduir la seva freqüència anys abans de ser adquirit per Novapress Edicions.

Quant a les respectives operacions digitals, el Diari de Terrassa compta amb una audiència digital de 180.000 usuaris únics (gener 2021), i una audiència a xarxes socials que va dels 34.000 seguidors a Instagram, als 26.000 a Facebook i 14.000 a Twitter.

Procés concursal

L’editora del Diari de Terrassa havia presentat sol·licitud de concurs voluntari de creditors al Jutjat Mercantil número 1 de Barcelona el passat dia 1 d’octubre, després de molts mesos d’intentar solucionar una situació financera que la Covid va agreujar fins a límits insostenibles. Els responsables del Diari de Terrassa havien tingut contactes amb bona part de les editores de diaris del país, inclosa la del D.S., però no van ser a temps de salvar la situació.

L’interès dels editors del Diari de Sabadell per crear un grup editorial de premsa local que consolidés la continuïtat de capçaleres històriques, impulsant-ne la transformació digital, va coincidir amb les necessitats de Diari de Terrassa, i Novapress Edicions va presentar una oferta de compra de la Unitat Productiva inclosa a la sol·licitud de concurs de creditors. També hi van presentar ofertes el grup Prensa Ibérica (la segona editora de diaris de l’Estat, propietària d’El Periódico, entre d’altres), i el grup elMón, del periodista Salvador Cot. La resolució de la magistrada Yolanda Ríos adjudicant la capçalera al D.S. posa punt final al procés concursal, després dels informes favorables dels treballadors i l’administrador concursal.

Marc Basté: “És una oportunitat per als dos diaris”

Publicitat
Comentaris
To Top