Ciutat

“Els nens estan respirant amiant”

Abandonades i decadents, fins fa poc passaven desapercebudes. Però les fàbriques que encerclen l’escola Teresa Claramunt, cobertes d’amiant en estat de deteriorat, s’han convertit en un maldecap per a les famílies dels alumnes. El centre educatiu, exposat a les partícules tòxiques que emet el fibrociment en estat de descomposició, ha deixat de ser un lloc segur per als fills, denuncien. Una pancarta, penjada de l’exterior del pati, il·lustra amb una calavera l’amiant.

Un materia que, en degradar-se, dispersa fibres cancerígenes a l’aire. “Escola en perill!”, exposa el cartell. La directora del centre, Susanna Mulet, reclama a l’Ajuntament que es desmantelli el material de les fàbriques que envolten l’escola, al més aviat possible: “Creiem que és un problema molt greu per a la salut de les persones de l’escola i del barri”, alerta. Més urgentment, la direcció del centre i l’AFA volen que s’actuï a la nau abandonada del carrer de Permanyer, la més pròxima i degradada.

El pati de l’escola Teresa Claramunt/ LLUÍS FRANCO

Han començat una campanya activa després que el temporal de vent del 22 de gener arrenqués un tros de teulada de la fàbrica i la fes espetegar enmig del pati, amb el perill que comporta la uralita trencada. La placa, que per la seva toxicitat necessitava el servei d’una empresa especialitzada, va ser retirada per l’Ajuntament una setmana després. L’accident va fer disparar l’alarma a les famílies.

Des de l’AFA, s’han comptabilitzat més d’una quinzena de teulades de l’entorn de l’escola Teresa Claramunt amb presència d’amiant, algunes de les quals en mal estat. “És aire que els nens estan respirant. És molt greu”, expressa l’associació, preocupada. Des de l’Ajuntament expressen que estan oberts a reunir-se amb l’AMPA per parlar sobre la reclamació.

Comentaris
To Top