Ciutat

Forcadell fa una crida a votar de “forma massiva” per aconseguir una victòria “àmplia”

Forcadell saluda als assistents a l'acte d'ERC/ VICTÒRIA ROVIRA

Carme Forcadell ha incentivat a la ciutadania a votar “de forma massiva” a les eleccions del 14-F per aconseguir una victòria “àmplia” d’ERC. L’expresidenta del Parlament, que està condemnada a 11 anys i mig de presó i ara amb el tercer grau penitenciari, ha estat el principal reclam en l’acte central del partit republicà a Sabadell. L’han acompanyat Juli Fernàndez, exalcalde de la ciutat i candidat número 17 per Barcelona, Laura Vilagrà, número 2, Clara Palau, la 28, Quim Belmonte, el 41, Mireia Ingla, alcaldessa de Sant Cugat, i Gabriel Fernàndez, regidor i portaveu d’ERC a Sabadell.

Així mateix, Forcadell ha dit que qui voti utilitzant el “cap i el cor, segur que votarà a ERC” i que està segura que la ciutadania “no farà que els 1.051 dies de presó hagin estat en va”. “Els del 155 ens volen a la presó i a l’exili. Demostrem-los-hi qui guanya a les urnes” ha afegit. Per acabar, l’exregidora a Sabadell (2003-2007) ha indicat que ERC és la “via àmplia cap a la independència” i que ha de ser el partit guanyador el 14-F per aconseguir una “República lliure, feminista, justa i solidària”.

Ingla, Fernàndez, Forcadell, Vilagrà i Belmonte/ VICTÒRIA ROVIRA

L’exalcalde de Sabadell Juli Fernàndez reivindica que ERC “té la llista més municipalista”

D’altra banda, Juli Fernàndez ha afirmat que Catalunya es troba en el pitjor moment des del 1979. “L’emergència sanitària ens ha privat de moltes llibertats, però estem segurs que ens en sortirem” ha exposat. Dit això, l’exalcalde de Sabadell ha manifestat que ERC és la millor opció per a “fer menys difícil la vida a la gent”.

Un cop arribat a aquest punt, Fernàndez ha recordat la seva etapa a l’Ajuntament de la ciutat. “ERC vam ser capaços de tirar endavant molts projectes per Sabadell i ningú no pot dir que no vam estar al costat de la gent. Això sí, ja sabem què passa quan el partit més votat no som nosaltres. Junts i Podem acaben pactant sempre amb el PSC” ha explicat. Fernàndez ha finalitzat el seu discurs utilitzant una frase de Pere Quart: “Com el Vallès no hi ha res”.

Juli Fernàndez alça el braç a l’acabar la seva intervenció/ VICTÒRIA ROVIRA

Laura Vilagrà, número 2 per Barcelona: “Qui proposa vies ràpides, en realitat proposa vies mortes”

Seguidament, Laura Vilagrà, candidata número 2 per Barcelona, ha remarcat la intenció d’ERC d’apostar per la via àmplia i ha criticat indirectament el projecte de Junts per Catalunya per assolir la independència: “Hem de sumar més persones partidàries de la independència per tal d’aconseguir-la. Que no us enganyin, ja que qui proposa vies ràpides en realitat proposa vies mortes” ha afirmat.

A més, Vilagrà ha defensat que el partit republicà no aplicarà les mateixes polítiques econòmiques del PSC i CiU: “austeritat i retallades”. També ha llançat un missatge a la dreta: “Nosaltres també ens preocupem per la seguretat dels nostres ciutadans. ERC assegura que ningú tindrà por de sortir al carrer quan estiguem al govern” ha reivindicat.

Després, Clara Palau, que té l’objectiu de ser la primera diputada trans del Parlament de Catalunya, ha reivindicat la figura de Fidela Renom, la primera regidora de Sabadell l’any 1934, que era d’Esquerra Republicana. D’altra banda, Palau s’ha mostrat satisfeta amb el fet que hagin entrat en vigor dues noves lleis que afavoreixen els drets de les dones trans: la llei contra les violències masclistes i la llei d’igualtat de tracte i no discriminació. “Si entro al Parlament, ho faré en representació de tot el col·lectiu trans” ha finalitzat.

Clara Palau, número 28 d’ERC per Barcelona/ VICTÒRIA ROVIRA

Quim Belmonte, candidat número 41 per Barcelona i membre de Jovent Republicà, també ha pres la paraula. “Qui ha de prendre les decisions pels joves som els joves. Ens presentem a les eleccions, perquè volem que les polítiques socials i econòmiques ens beneficiïn” ha dit.

L’alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, ha demanat repetir el 14-F la victòria d’ERC a les eleccions municipals del 2019

Per la seva banda, Mireia Ingla, alcaldessa de Sant Cugat, ha explicat que ERC “ha estat capaç de posar fi a governs socioconvergents” tant a Sabadell com a Sant Cugat, encara que ara a la capital del Vallès hi hagi una coalició socialpodemista. “Hem demostrat que estem al costat de la gent. L’independentisme és divers i plural, com els municipis del país. Des d’ERC volem representar a tothom i preocupar-nos per solucionar els problemes de la gent” ha indicat. També ha etzibat que ERC no vol fer una competició per veure “qui és més independentista”.

Gabriel Fernàndez, regidor a Sabadell: “Sabadell demostrarà el 14 que és republicana”

Per últim, tot i que ha sigut el primer a parlar, Gabriel Fernández, regidor d’ERC a Sabadell, ha explicat que la ciutat té un capital polític “preciós”. “Tenim set regidors i ens hem de sentir orgullosos. Això sí, hem passat per dos anys de govern socioconvergent que no ens han portat a res” ha exposat. Així mateix, Fernàndez s’ha mostrat segur en què ERC guanyarà a Catalunya i a Sabadell el dia 14 de febrer.

Moment de l’actuació de Gabriel Fernàndez/ VICTÒRIA ROVIRA

Comentaris
To Top