ESPORTS

Stoichkov i Mackay salven un punt davant el Saragossa (1-1)

El Sabadell no guanya a la Nova Creu Alta, però continua sumant

La impecable execució del penal, a l'estil Panenka, per Stoichkov / Lluís Franco

El Sabadell continua sense guanyar a la Nova Creu Alta, però segueix sumant. Davant el Saragossa va tornar a anar a remolc, però un penal transformat per Stoichkov i un altre aturat per Mackay li van permetre afegir la novena jornada consecutiva sense conèixer la derrota.

Finalment l’onze d’Antonio Hidalgo només va oferir com a novetat, respecte al partit de Las Palmas, la titularitat del golejador Juan Hernández en detriment de Guruzeta. El central Juan Ibiza va començar a la banqueta. Un plantejament, doncs, ofensiu amb Victor pel carril dret i Álvaro Vázquez exercint aquesta vegada com a referència a l’atac. L’extrem valencià va ser un dels més actius a la primera part amb diverses internades sense destinatari. El Sabadell va sortir amb ganes d’apoderar-se del domini del partit exercint una pressió molt alta des de dalt.

Els problemes d’aquest Sabadell, però, s’accentuen a l’hora de crear quan el rival planteja un sistema defensiu molt tancat, com va ser el cas del Saragossa. En mitja hora va ser incapaç de crear una ocasió de gol. En canvi, el conjunt aragonès, amb molta menys possessió, va avisar en dues rematades clares d’Alex Alegria -aquesta finalment invalidada per falta prèvia- i James Igbekeme a boca de canó que van trobar la sensacional resposta d’Ian Mackay. El porter gallec, però, res va poder fer en la rematada de cap de Jair, en un servei de córner, superant tot el sistema defensiu local. De nou a remolc. Això sí, el Sabadell hauria pogut restablir la igualtat al marcador només dos minuts més tard en una centrada de Víctor que es va passejar per davant de la porteria d’Alvaro Ratón sense trobar el peu per empènyer la pilota a la xarxa.

Sense canvis a la represa, el Sabadell va insistir en el mateix guió: bones intencions i errònia execució. Guruzeta i Héber Pena han estat els primers revulsius d’Antonio Hidalgo per intentar trencar la dinàmica del partit. De fet, una acció va canviar radicalment el rumb: unes mans de Chavarria, a xut de Gutuzeta, van ser sancionades amb penal després de la intervenció del VAR. Inapel·lable. Com també ho va ser el llançament, amb tota la sang freda del món, d’Stoichov per executar a l’estil Panenka, desafiant la seva mala ratxa i el fantasma de l’anterior penal malbaratat contra l’Almeria.

El segon gran protagonista arlequinat va ser, immediatament després, Ian Mackay. El porter gallec, recuperant la màgia de les famoses tandes del play-off, va aturar un penal assenyalat a Undabarrena sobre Narváez. El llançament del màxim golejador aragonès va trobar la sensacional resposta de Mackay. Això va ser l’empenta final per un Sabadell que hauria pogut guanyar en un xut de Juan Hernández desviat per Alvaro Ratón en la seva millor i gairebé única intervenció. En els últims minuts els dos equips van donar per bo l’empat i no van voler arriscar. Sumen un punt més.

Fitxa Tècnica

Sabadell: Mackay; Ó. Rubio, Jaime, Grego Sierra, Cornud (Héber, 62), Undabarrena, Victor, Xavi Boniquet (Adri, 75), Stoichkov (Aarón Rey, 86), Alvaro (Guruzeta, 62) i Juan Hernández.

Saragossa: A. Ratón; Vigaray, Francés, Jair, Chavarria (Luca, 84), Eguaras, Bermejo (Sanabria, 84), Francho, Alex Alegria (Fernández, 90), Igbekeme (Nieto, 58), Narváez (Iván, 90).

Àrbitre: David Gálvez Rascón, Comitè madrileny. Grogues: Bermejo, Grego Sierra.

Gols: 0-1, m. 32: Jair; 1-1, m. 70: Stoichkov de p.

Incidències: Nova Creu Alta. A porta tancada.

Antonio Hidalgo: “El punt és molt positiu en un dia com el d’avui”

Comentaris
To Top