Ciutat

Crònica: La Covid i el fred no eviten les cues per votar

Les persones considerades de risc s’han apropat als col·legis electorals de Sabadell des de 9 h. De 12 a 19 h és el torn de la resta de la població

Una senyora gran i la seva filla esperen torn per votar/ VICTÒRIA ROVIRA

La jornada electoral d’aquest diumenge ha començat marcada pel fred i la pluja a Sabadell. Tanmateix, tot i les condicions meteorològiques adverses, s’han format cues a la gran majoria de col·legis electorals en la primera franja horària dels comicis. Les persones considerades de risc han votat sense problemes des de les 9 h, ja que totes les meses electorals han estat constituïdes a la ciutat.

A l’Escola Nostra Llar la cua s’enfilava a tot el carrer i a Can Balsach i a l’Escola Miquel Martí i Pol també s’hi han concentrat multitud de persones. En canvi, a l’Escola Industrial, per exemple, no hi ha hagut cues. Així i tot, les distàncies de seguretat han sigut les adequades, un parell de metres de separació entre persones, des de primera hora del matí.

Multitud de persones esperen torn per votar a l’Escola Nostra Llar/ VICTÒRIA ROVIRA

Cues a l’Escola Miquel Martí i Pol/ LLUÍS FRANCO

El control del sistema de votació ha estat estricte per complir els protocols sanitaris. Abans d’entrar en el recinte, els votants han hagut de posar-se gel hidroalcohòlic i esperar el seu torn. Un cop se’ls donava el permís havien d’entregar el DNI al president de mesa, que el recollia amb una capsa per evitar tocar-lo amb les mans. El votant havia de treure’s la mascareta, amb distància de seguretat respecte els membres de la mesa, per identificar a la persona.

Un cop fet aquest pas, el sistema ha sigut el de cada any. El primer vocal s’encarregava de buscar el nom del votant i un cop trobat, la persona podia introduir el seu sobre a l’urna. Un cop fet el vot i abans de sortir del col·legi, havia de tornar-se a posar gel hidroalcohòlic. A més, per afegir informació, cal dir que només podia haver-hi un apoderat per partit polític en els col·legis electorals.

Dit això, hi ha hagut presidents de mesa i vocals que portaven doble mascareta o bé una protecció que tapés tota la cara. Un dels presidents de mesa ha afirmat al D.S. que la jornada ha començat amb normalitat i que no han tingut cap problema destacable. No obstant això, ha indicat que “no és fàcil ser a una mesa en el context actual de pandèmia”.

Gent votant a les meses de Can Balsach/ LLUÍS FRANCO

D’altra banda, el D.S. ha parlat amb diversos veïns i veïnes que han votat en la primera franja per saber les seves impressions sobre la jornada electoral. Montse Borràs ha afirmat que s’ha sentit “molt segura a l’hora de votar” i que s’ha sorprès positivament de les mesures de control. Això sí, hauria preferit que les eleccions fossin més tard, “quan la pandèmia estigués més controlada”.

En la mateixa línia, l’Anna Maria i el Francesc han tingut molt clar que havien de votar. “Fem cua a tot arreu. No ens fa res esperar una mica ara”, diu ella. Els dos han votat el mateix partit que voten sempre, però han tingut dubtes fins a última hora. D’altra banda, el Benvingut creu que “serà difícil que hi hagi govern”. “Aquí a Catalunya estem massa dividits i crec que hi hauran unes segones eleccions”, afirma.

A partir de les 12 h és el torn de votació de la resta de la població fins a les 19 h. A partir d’aquesta hora seran les persones positives de Covid o amb contactes estrets qui puguin anar a votar. Això sí, la jornada electoral continua, però el fred estarà present tot el dia.

Diverses persones voten a l’Escola Nostra Llar/ VICTÒRIA ROVIRA

Un home vota a l’Escola Teresa Claramunt/ LLUÍS FRANCO

Comentaris
To Top