Ciutat

Els candidats sabadellencs animen a votar malgrat la pandèmia

Els candidats a diputat sabadellencs ja han votat a les eleccions al Parlament de Catalunya d’aquest diumenge. Molts d’ells han preferit fer-ho presencialment, encara que també n’hi ha hagut que han exercit el dret a vot a través del correu postal. Dit això, hi ha una petició unànime entre els candidats: que la participació sigui el més elevada possible, malgrat la pandèmia.

D’entrada, Pol Gibert, número 9 a les llistes del PSC per Barcelona, s’ha mostrat satisfet amb la “seguretat i control” als col·legis electorals i ha afirmat que les cues que s’han produït per entrar als punts de votació són “una bona notícia per Catalunya”. El candidat socialista al Parlament ha votat aquest migdia al Pavelló Can Balsach, mentre que l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, ho ha fet a l’Escola Pau Casals.

Farrès ha agraït l’esforç a tot el personal que ha constituït les meses i a tots els treballadors de l’Ajuntament que estan ajudant en els col·legis electorals el dia d’avui. “Cal animar a la gent anar a votar perquè és segur, perquè ens ho mereixem i perquè necessitem un canvi a Catalunya”, ha dit.

Pol Gibert votant a Can Balsach/ D.S.

D’altra banda, l’expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, que ha votat a l’Escola Nostra Llarha fet una crida a votar aquest diumenge tot i que considera que són “unes eleccions imposades” per la inhabilitació del president Quim Torra. “Hem d’expressar el futur que desitgem per aquest país”, ha explicat.

Per la seva banda, Juli Fernàndez, candidat número 17 d’ERC, ha votat també a la Nostra Llar, tot i que habitualment ho havia fet a l’Escola Industrial. “La comunicació ha sigut perfecte i serveix per poder espaiar els llocs de votació i tenir els espais més segurs”, ha opinat. Tant Forcadell com Fernàndez han assegurat que als col·legis electorals han vist com es respectaven les mesures de seguretat per prevenir el contagi del coronavirus.

Carme Forcadell, votant aquest diumenge / CEDIDA

Seguidament, la candidata sabadellenca de Junts per Catalunya Lourdes Ciuró ha exercit el seu dret a vot al Campus de Sabadell de la UAB. Ciuró també ha reivindicat la importància d’anar a votar. “A Sabadell ens hem de felicitar perquè les meses s’han pogut constituir sense cap problema. Això dona seguretat”, ha afegit la número 20 de la candidatura encapçalada per Laura Borràs.

Loudes Ciuró votant al Campus de la UAB / D.S

Pel que fa al candidat de la CUP, Xavi Pellicer ha insistit en mobilitzar el vot “malgrat el mal temps i els mals temps que portem patint fa molt”. Pellicer creu que és l’única forma “d’iniciar un nou cicle” i de barrar el pas a l’extrema dreta.

Xavi Pellicer, en el moment d’introduir la butlleta a l’urna/ D.S.

Quant al candidat d’En Comú Podem, Edu Navarro, ha votat al Centre Cívic de la Creu de Barberà i també ha fet una crida a la participació. “Avui es pot votar amb seguretat. Cal que ho fem tots i totes. El país està en un carreró sense sortida i necessitem obrir una nova etapa, que nosaltres volem amb un govern d’esquerres”, ha dit.

Edu Navarro vota en el Centre Cívic de la Creu de Barberà/ CEDIDA

A continuació, els candidats de Ciutadans, Sergio Salcedo, Joan GarciaLaura Casado han votat per correu, però han atès als mitjans de comunicació cap a les 10 h. Garcia ha explicat que vol que “tothom pugui anar a votar sense problemes. És molt important que la gent exerceixi el seu dret a vot per decidir el futur de Catalunya”, ha explicat. Tanmateix, ha recordat que “avui no era un bon dia per votar tenint en compte la situació per la pandèmia”.

Salcedo, Garcia i Casado/ CEDIDA

El candidat del PDeCat, Carles Rossinyol, ha votat per correu. Així i tot, ha fet declaracions pels mitjans. “Cal anar a votar, perquè ens hi juguem molt. A cada jornada electoral es decideix qui governarà els propers quatre anys, és a dir, se sabrà qui prendrà les decisions”, ha dit. A més, ha indicat que totes les forces que tinguin representació hauran de “fer esforços” per crear un govern.

Per últim, la candidata sabadellenca del PP, Cuca Santos, ha exercit el dret a vot a un quart de 2 de la tarda l’escola de Torreguitart. Santos és la número 37 de la llista dels populars.

Pellicer (CUP): “Malgrat el mal temps i els mals temps, cal sortir votar”

Marta Farrés (PSC): “Cal animar a la gent a anar a votar, perquè necessitem un canvi a Catalunya”

Carme Forcadell fa una crida a votar tot i ser “unes eleccions imposades”

Lourdes Ciuró (Junts): “Hi ha un repte molt important a les urnes”

Comentaris
To Top