Ciutat

Un nou bloc de pisos s’aixecarà a la via Massagué

La via Massagué suma un nou projecte entre les iniciatives privades que li donaran un revulsiu. L’enderroc de l’immoble situat entre els números 21 i 23 permetrà edificar-hi vuit pisos en els propers anys. Segons ha pogut saber aquest diari, una promoció privada posarà fi a anys d’abandonament de l’edifici, completament buit des que a finals del 2016 el local que ocupava la planta baixa va quedar desert. L’Ajuntament de Sabadell ha confirmat que està tramitant una llicència d’obres majors en aquest indret, però no en donarà més informació fins que el tràmit estigui resolt.

L’edifici que s’està enderrocant / VICTÒRIA ROVIRA

Aquests vuit pisos se sumaran als 12 que també estan projectats per Mañero (I Batall SL) a escassos metres al davant, entre els números 16 i 22B i que tindran locals comercials a la planta baixa. La seva construcció, en dos blocs i una plaça pública enmig, es va desencallar gràcies a un acord pel qual es van iniciar les converses amb el govern quadripartit i van culminar ja amb l’actual en un acord ratificat pel ple d’octubre del 2019.

L’Ajuntament tapia un edifici

Paral·lelament, operaris de l’Ajuntament han tapiat durant els darrers dies l’edifici abandonat de la Via de Massagué, 29, cantonada amb carrer de l’Escola Pia. El consistori va tramitar l’actuació de forma subsidiària per una qüestió de seguretat, expliquen fonts municipals.

L’Ajuntament va obrir un expedient de disciplina urbanística i va reclamar a la propietat, Bankia, que fes el tancament de l’edifici, però les mateixes fonts afegeixen que els propietaris no se n’han fet càrrec i per això s’actua d’ofici. L’expedient continua obert i un cop acabades les obres es reclamarà el cost al propietari.

Tant el local de la planta baixa com la resta de l’edifici havien estat ocupats, el seu estat de deixadesa generava malestar entre els veïns i la seva història forma part de la crònica negra de la ciutat. El matí del 3 de maig del 2020 hi va aparèixer el cadàver d’O.J., un home de 42 anys, sense signes de violència i aleshores es desconeixia la causa de la mort. Segons fonts policials es tractava d’una persona amb nombrosos antecedents.

Un parell de mesos abans, al mateix lloc, la nit del divendres 21 de febrer, un home va agredir sexualment la seva exparella, i quan els Mossos anaven a detenir el presumpte agressor es va intentar autolesionar, motiu pel qual va ser traslladat al Taulí, igual que la dona, a qui se li va fer una valoració. També va ferir dos agents. Un cop l’home va rebre l’alta va quedar detingut pels Mossos i el diumenge el jutjat de guàrdia de Sabadell en va decretar presó provisional. En aquest cas, l’alerta del succés la va donar un vianant que va sentir crits a l’interior de l’edifici.

Pas definitiu per cedir a Mañero el subsol del solar de la Via Massagué per poder-hi fer un pàrquing

Comentaris
To Top