Ciutat

Traslladats els cignes del parc Catalunya perquè no en robin les cries

Un dels cignes del parc Catalunya / D.S.

Els dos cignes muts que vivien al llac del parc Catalunya s’han traslladat a un centre de recuperació de fauna de la Generalitat. El canvi d’emplaçament s’ha fet ara, al febrer, just abans que els animals s’aparellin, amb l’objectiu que puguin criar en un entorn més propici, més tranquil i més allunyat de l’activitat humana.

Hi ha dos motius que, principalment, han propiciat el trasllat dels cignes, que van arribar a Sabadell fa 20 anys. Un és que els dos animals puguin passar el final de la seva vida en un emplaçament més adequat. És a dir, una espècie de “retir”.

L’altre és evitar que es torni a repetir l’episodi que el maig de l’any passat va inquietar la ciutat: després de gairebé 20 anys sense que la parella de cignes criés, la tranquil·litat del confinament va propiciar que nasquessin cinc pollets. Però l’alegria va durar poc, perquè van desaparèixer.

El maig de l’any passat, els cignes van criar cinc pollets / D.S.

Desaparegudes les cries de cigne del parc Catalunya

De fet, no va ser la primera vegada que algú empipava els animals durant l’època de criança. Ja havien desaparegut ous en altres ocasions, apuntaven el maig passat des de l’àrea de Parcs i Jardins. Però mai no havien robat els pollets acabats de néixer.

Venien del zoo de Barcelona

El centre on han estat traslladats està dedicat a la conservació, la sensibilització i l’educació ambiental d’animals semi aquàtics. En el trasllat s’ha comptat en tot moment amb l’assistència d’un veterinari expert en aus i en animals exòtics.

Aquests dos cignes ja són d’edat avançada. Van arribar fa més de vint-i-cinc anys al parc Catalunya, procedents del Zoo de Barcelona. Els especialistes, que els han pogut examinar aquests dies, corroboren que els dos exemplars de cigne mut tenen ara mateix una edat molt superior a la mitjana d’esperança de vida d’aquesta espècie.

Amb aquesta operació, l’Ajuntament potenciarà que al llac només visqui fauna autòctona que pugui trobar al parc Catalunya un hàbitat propici per viure en plena llibertat. Aquesta és la pauta que els experts consideren que és millor avui dia i que ajuda a una millor gestió de la biodiversitat present en aquest parc urbà.

Encara que els dos cignes sabadellencs s’havien adaptat prou bé al parc Catalunya, sí que van protagonitzar alguna escena inquietant. Com la següent lluita, amb un ànec.

Comentaris
To Top