Publicitat
Diners

El Grup d’Enginyeria IDP tanca el 2020 amb ingressos d’11,5 milions d’euros

El Grup d’Enginyeria IDP tanca l’exercici 2020 amb una facturació consolidada d’11,5 milions d’euros per obtenir un EBITDA de 2,3 milions, una xifra que se situa en el 20%. Es tracta d’un percentatge que està molt per sobre de l’habitual en el sector. Així mateix, la companyia sabadellenca afronta el 2021 amb una cartera de projectes signats de 16,4 milions d’euros. El juliol del passat any, IDP va donar entrada en l’accionariat a Nazca Capital, gestora de fons de capital privat en el sector de les pimes.

Aquesta entrada ha constituït un fet rellevant per a l’empresa sabadellenca, ja que ha consolidat un ambiciós projecte de creixement orgànic i inorgànic a Espanya i Portugal, amb sòlides capacitats en indústria, logística, retail, medi ambient i infraestructures, aportant valor diferencial innovador, des de la fase de disseny fins a l’operació i manteniment. De fet, segons el conseller delegat del grup, Enric Blasco, amb l’ajuda de Nazca Capital han “consolidat” la seva estratègia de creixement. Ell té previst augmentar els ingressos de l’empresa l’any 2021 a 20 milions d’euros.

El conseller delegat de l’empresa, Enric Blasco / CEDIDA

Entre els últims projectes desenvolupats per IDP durant el 2020 destaquen importants actuacions en el sector logístic per a clients com Amazon, Segro, Lidl i Goodman, amb més de 400.000 metres quadrats projectats. En el sector industrial, com a referències més rellevants, destaquen les plantes de processament de sal i potassa a la Mina Muga (Navarra/Aragó); i la plataforma agroalimentària a Èpila (Saragossa), un projecte multidisciplinari format per 22 plantes industrials i una gran plataforma logística amb una superfície total a construir de 418.500 m; la planta de producció d’heparines per al grup farmacèutic Rovi (Granada); i el Test Center Energy (TCE), el nou laboratori de bateries de SEAT a la seva planta de Martorell.

En el sector mediambiental, el grup d’enginyeria IDP va realitzar el Complex Mediambiental de Tractament de Residus a Antequera i va reforçar l’aposta per la digitalització, amb la implantació de Digital Twin per a la millora de l’operació i el manteniment en diverses depuradores del grup Suez a Espanya. Així mateix, IDP té dos importants projectes en dos edificis emblemàtics al Perú: la nova Seu de l’Arxiu General de la  Nació i la reforma del Museu Nacional d’Arqueologia, que s’emmarquen en el programa d’inversions de l’empresa a l’estranger.

Publicitat
Comentaris
To Top