ESPORTS

El Sabadell posa contra les cordes l’Espanyol, però li falta gol (1-0)

Decideix Raúl de Tomás i Diego López frena al conjunt arlequinat

Stoichkov lluitant amb David López per una pilota / CEDIDA (CES)

Fi a la ratxa. L’estrena del RCDE Stadium tampoc ha canviat la història i el Sabadell continua sense puntuar en terreny perico a la categoria de plata. Un solitari gol de Raúl de Tomás a la segona part ha decidit un duel molt igualat i en el qual els arlequinats han tingut les seves opcions fins al fial. Primera derrota del 2021 i a pensar en la final contra l’Albacete.

Una baixa d’última hora i un parell de retocs. Álvaro Vázquez, amb molèsties, ha caigut de la convocatòria i s’ha frustrat el seu retorn a casa. Juan Hernández ha fet el trident amb Stoichkov i Guruzeta. D’altra banda, Juan Ibiza ha tornat a l’eix de la defensa en detriment de Jaime Sánchez. De nou ha repetit Óscar Rubio pel carril dret juntament amb Víctor Garcia. L’altra novetat ha estat en la banda esquerra amb la titularitat de Josu Ozkoidi en lloc de Pierre Cornud en una decisió tècnica. El basc tenia el repte de frenar Embarba.

Ha arrencat molt fort l’Espanyol, disposat a dominar el partit a través de la possessió. Ha estat, però, un setge sense perill. Només una centrada enverinada de Darder ha creat problemes a Mackay. Com va passar a Almeria o Las Palmas, el conjunt d’Antonio Hidalgo s’ha espolsat la pressió local i en la seva primera aproximació a l’àrea de Diego López la pilota ha acabat al fons de la xarxa: gran internada de Juan Hernández, després d’una passada excepcional d’Stoichkov, i rematada impecable de Guruzeta. La bandera de l’assistent i el VAR han frustrat el 0-1 per un fora de joc de centímetres. Ha estat un avís. Una manera d’espantar l’Espanyol i deixar clar que el Sabadell podia fer mal al contracop.

El partit ha entrat en una fase d’alternatives. El Sabadell cada vegada se sentia més còmode amb la pilota i sobretot feia mal per banda esquerra. Josu, Stoichkov i Juan Hernández s’associaven per trobar espais. Ha faltat encertar en l’última passada. En el minut 22 han pogut marcar tots dos equips. Una rematada de cap de Cabrera, a la sortida d’un córner, s’ha estavellat al pal i en l’acció següent, el Sabadell ha fabricat una contra meteòrica i quan Juan Hernádez es disposava afusellar Diego López, la cama d’Oscar Gil s’ha creuat ‘in-extremis’. S’estava veient un derbi entretingut, mogut, i amb bon futbol per part d’ambdós equips. En el tram final de la primera meitat, l’Espanyol ha fregat el gol en un xut de Puado i Stoichkov ha amenaçat Diego López en dues arribades.

Aquest nivell d’intensitat s’ha mantingut a la represa. Ha començat amb una volea fallida de Josu i en la rèplica local ha aparegut el factor diferencial de Raúl de Tomás per avançar l’Espanyol. Això sí, RDT ha trobat totes les facilitats del món per rematar de cap i superar Mackay en un córner. Una errada i gol. És el que passa davant equips del potencial de l’Espanyol. Però la resposta arlequinada ha estat immediata i només una prodigiosa intervenció de Diego López a xut de Guruzeta, després d’una acció d’Stoichkov, ha evitat l’empat un minut després.

Amb l’1-0 s’ha dibuixat un escenari ideal per l’Espanyol. No tenia necessitat d’arriscar tant i, en canvi, el Sabadell perdia el factor sorpresa a la contra. Havia de remar contra corrent. Hidalgo ha posat sobre la gespa Adri Cuevas i Pierre Cornud i també ha hagut de recórrer a un canvi obligat, Jaime pel lesionat Javi Ibiza. El conjunt arlequinat, lluny de rendir-se, ha entrat molt viu a l’últim quart d’hora. Amb bones maniobres i aproximacions, però en els metres finals ha tornat a faltar pólvora. Més decisió. Com en una rematada clara de cap d’Stoichkov a les mans de Diego López. Ángel i Edgar han estat les últimes bales d’Hidalgo. S’ho ha deixat tot sobre la gespa i ha tancat l’Espanyol a la seva àrea i al límit d’un atac de nervis. Ha faltat el gol. L’ha tingut Edgar en una rematada de cap que ha aturat Diego López amb una gran estirada. Es trenca una ratxa i és possible que el Sabadell acabi la jornada en zona de descens. Per això serà vital guanyar divendres que ve l’Albacete a la Nova Creu Alta. Aquesta sí que és una final. La pitjor notícia han estat les lesions de Juan Ibiza i Grego Sierra, qui s’ha retirat a l’afegit. Més problemes.

Fitxa Tècnica

Espanyol: Diego López; Óscar Gil, David López, Cabrera, Pedrosa, K. Bare, Embarba (Dimata, m. 70), Darder (Vadillo, m. 70), Puado, Nico Melamed (Fran Mérida, m. 62) i Raúl de Tomás (Pol Lozano, m. 90).

Sabadell: Mackay; Óscar Rubio, Juan Ibiza (Jaime Sánchez, m. 68), Grego Sierra, Josu (Cornud, m. 64), Undabarrena (Ángel Martínez, m. 78), Victor Garcia, Xavi Boniquet (Adri Cuevas, m. 64), Guruzeta, Stoichkov i Juan Hernández (Eddgar, m. 78).

Àrbitre: Diego Ocón Arráiz (Comitè La Rioja). Grogues: Vadillo, Pedrosa. Fran Mérida.

Gol: 1-0, minut 52: Raúl de Tomás.

Incidències: RCDE Stadium. A porta tancada.

Antonio Hidalgo: “Hem tingut les nostres oportunitats”

Comentaris
To Top