Oci i cultura

L’Audiència Nacional notifica la condemna al raper Elgio

El raper sabadellenc Elgio acaba de rebre la notificació de la seva condemna a 6 mesos de presó, en el marc del cas La Insurgencia. L’Audiència Nacional (AN) li fa arribar la resolució de la sentència una vegada que el Tribunal Suprem la ratifiqués el juny del 2020. En la resolució, els magistrats de l’Audiència Nacional acorden suspendre l’entrada a la presó, ja que la pena és inferior als dos anys. En tot cas, l’AN li recorda que aquesta decisió queda supeditada al fet que no cometi cap acte delictiu durant els propers dos anys.

Elgio, en una imatge d’arxiu / LLUÍS FRANCO

També apunta al fet que la seva actitud sigui la d’esforçar-se a reparar el mal causat. “En tot cas, qui ha de reparar tot el mal causat són ells”, explica Elgio en declaracions a aquest Diari. I és que el raper té com a objectiu aconseguir l’absolució total. De fet, l’equip jurídic d’Elgio ja va registrar un recurs davant el Tribunal Constitucional (l’estiu del 2020), que està pendent de resolució. En cas que no sigui acceptat, Elgio avança que la seva intenció és elevar-lo al Tribunal Europeu de Drets Humans.

“Això se’ls girarà en contra, perquè cada vegada hi ha més gent combativa que defensarà el que és nostre”, assegura Elgio, qui es mostra molt content per les manifestacions d’aquesta setmana en contra de l’empresonament de Pablo Hasél.

Comentaris
To Top