Ciutat

Avança el contenciós administratiu d’ERC contra el fraccionament del deute a Smatsa

Un operari de la neteja d'Smatsa / LLUÍS FRANCO

El grup municipal d’ERC va presentar el desembre un recurs contenciós administratiu contra el decret amb què el govern municipal fracciona a Smatsa el pagament del deute de 2,5 milions d’euros, per feina facturada però no desenvolupada el 2015 i el 2016, fet acreditat per tècnics. Aquest recurs avança, ja que els republicans l’han ratificat als jutjats de la ciutat.

ERC denuncia que el govern local, format per PSC i Podem, va donar llum verda a finals de maig al pagament fraccionat d’aquest deute en ple estat d’alarma, “sense haver-ne informat l’oposició, sense haver convocat la comissió específica que fa seguiment del contracte i sense cap canvi en la manca d’avals i garanties que ja ho desaconsellaven al gener”.

Considera, doncs, que no hi ha cap motiu tècnic, “sinó una mera decisió política, rere el canvi de criteri”. A més, assenyala que el fraccionament del deute a la concessionària de recollida de residus i neteja urbana es dona “quan es nomena tresorer accidental el testimoni de la peça 28 del cas Mercuri, la que n’ investiga, precisament, el contracte”.

Segons la formació, el decret beneficia, d’una banda, una empresa privada, i, de l’altra, perjudica “clarament el bé comú”. El portaveu republicà, Gabriel Fernàndez, afirma: “Aquesta decisió política del govern municipal fa que no disposem de 2,5 milions que Smatsa va facturar a l’Ajuntament per tasques que no havia realitzat, uns diners que podríem invertir en el benestar dels veïns de Sabadell en plena crisi social i econòmica per la covid”.

Comentaris
To Top