Ciutat

La febre ‘instagramer’ arriba al petit comerç de Sabadell

Instagram ja és un aparador més del petit comerç local. L’arribada del confinament domiciliari i les restriccions en el comerç “han accelerat una tendència creixent”, sostenen les diferents associacions comercials de la ciutat. De fet, a Ca n’Oriac, les descàrregues d’aquesta aplicació han crescut més d’un 30% durant l’últim any, segons el president de Ca n’Oriac Comerç, Miguel Tello. A falta de dades actualitzades, també als eixos comercials del Centre, Sol i Padrís i la Creu de Barberà han detectat un creixement exponencial de la presència del petit comerç a les xarxes socials.

“Ha estat el nostre aparador quan les persianes estaven abaixades”, explica Josep Maria Porta, president de Sabadell Comerç Centre i president de la Comissió de Comerç de la Cambra. Per donar resposta a aquesta tendència, des de l’Eix Comerç Creu ja estan preparant una formació digital per als comerços de la zona. “És una eina molt fàcil i ràpida, però cal tenir-ne nocions i saber gestionar les xarxes socials”, sosté el president de l’associació, Josep Balasch.

Preparats per al ‘marketplace’ 

El petit comerç de Sabadell també es prepara per fer el salt a Cliccat, una aplicació de marketplace associatiu que es posarà en marxa a Sabadell previsiblement el mes de març. Es tracta de la solució que el petit comerç vol donar a l’eclosió dels grans gegants del comerç electrònic i és un aplicatiu fet a mida per al petit comerç i l’artesania de proximitat. “És una plataforma que combina l’on-line i l’off-line”, assegura Josep Maria Porta. Una plataforma que vol fer ombra a grans gegants de l’e-commerce des de Sabadell.

La compra per Internet, a l’alça

Aquesta tendència respon a un hàbit que va a l’alça: la compra per Internet ha augmentat deu punts percentuals a Catalunya per la pandèmia, segons la primera edició de l’Informe sobre l’evolució i tendències en els hàbits de consum, publicat per Adevinta. Actualment, un de cada tres clients fan compres per Internet cada setmana i un 25% destina entre un 21% i un 50% del pressupost a aquesta mena de consum, pràcticament el doble de les dades registrades abans de la pandèmia. En aquest sentit, un 56% de les famílies destinen entre 50 i 250 euros al mes en comerç electrònic, onze punts percentuals per sobre del pressupost previ al coronavirus. Des de l’inici de la crisi, un 62% dels enquestats han deixat d’anar a botigues físiques. “Les xarxes i Internet han arribat al petit comerç per quedar-se”, conclou Tello.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top