Vallès

Roben tres cotxes d'alta gamma per saquejar establiments

Eren les 22.05 h de dimarts quan un cotxe es va encastar contra un concessionari de cotxes d'alta gamma de Cerdanyola del Vallès, situat a la carretera de Barcelona. Diferents homes amb passamuntanyes van sortir del vehicle, un Seat, i van accedir a l'interior de l'establiment, a través de la persiana esbotzada. En pocs minuts, van robar dos Mercedes i un Audi, vehicles que utilitzarien més tard per estavellar-los contra comerços per saquejar-los.

Tot i que el robatori de Cerdanyola es va produir en una hora que depassava el toc de queda, encara hi havia molta presència de vehicles a la carretera. El trànsit, de fet, va quedar aturat en un dels sentits de la marxa durant els minuts en què es produia el robatori, ja que els lladres van creuar el Seat enmig de la carretera. Alguns dels conductors presenciaven els fets atònitament. Com els següents testimonis, que graven una part del robatori.

El rebombori generat per l'encastament també va arribar als balcons dels pisos. Una veïna de la carretera de Barcelona va treure el mòbil per enregistrar el robatori, mentre el seu company alertava la policia. En el vídeo al qual ha tingut accés el D.S s'aprecia la fugida dels lladres, a alta velocitat i ignorant senyals de trànsit.

L'objectiu: altres establiments

La fugida dels lladres és en contra direcció cap a l'autopista AP-7. Una via a través de la qual els lladres s'han dirigit a diferents municipis per cometre robatoris amb encastament. Haurien estat en una benzinera de la Roca del Vallès i en un establiment del centre comercial BarnaSud, a Gavà. Els dos Mercedes i l'Audi han estat trobats de matinada, danyats.

A banda dels de la Roca i Gavà, hi ha hagut més encastaments a altres punts de Catalunya. L'Àrea d'Investigació Criminal (AIC) dels Mossos d'Esquadra investiga si tenen relació amb el mateix grup criminal.

Similituds amb els casos de Sabadell

En dos mesos, s’han produït tres encastaments al Centre de Sabadell, tots entorn de les 6 h del matí. El desembre, a la Perfumeria Júlia i a la botiga de fotografia Monistrol, mentre que la setmana passada se'n va produir un a la Joieria Grau, també a la mateix zona. Es podria tractar del mateix grup criminal organitzat.

Els tres casos de Sabadell presenten similituds amb el robatori de cotxes de dimarts a Cerdanyola. En l'encastament que es va produir a la joieria Grau, de fet, els lladres utilitzen els mateixos models de cotxe: estavellen un Seat i fugen amb un cotxe d'alta gamma, un Audi.

En els encastaments a la Perfumeria Júlia i a la botiga Monistrol, que es van produir en menys de 24 hores de diferència, també s'utilitza un cotxe d'alta gamma: un BMW X5, de grans dimensions. És, alhora, el mateix vehicle utilitzat en múltiples encastaments produïts al centre de Terrassa. El modus operandi és el mateix, executat en pocs minuts.

Por als comerços del Centre per l’escalada de robatoris

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top