Ciutat

Entitats i veïns tornen a tallar la carretera de Barcelona per reclamar la “pacificació” de la via

Prop d’un centenar de persones s’han adherit aquest migdia a la inciativa, que es du a terme cada últim diumenge de mes des del 31 de gener

El tall s'ha realitzat entre els carrers Viladomat i Fiveller / LLUÍS FRANCO

Entitats i veïns sabadellencs, prop d’un centenar, han tallat aquest migdia una part de la carretera de Barcelona N-150 al barri de Gràcia de Sabadell, entre els carrers Viladomat i Fiveller, per exigir una “pacificació” de la via “que divideix la ciutat en dos”.

Es tracta d’una acció que es du a terme cada últim diumenge de mes des del 31 de gener i que paral·lelament es realitza a diverses localitats de Catalunya. Per exemple, avui també hi ha hagut talls a Barcelona, l’Hospitalet de Llobregat, Olot i Vilassar de Mar. De fet, el seu objectiu és exigir a les administracions “ciutats més verdes”, ja que consideren que els carrers d’aquestes ciutats són “autopistes urbanes”.

Dit això, la concentració ha tingut un marcat to festiu i els veïns han baixat les bicicletes al carrer. Així mateix, la canalla ha fet dibuixos a l’asfalt de la carretera i han gaudit de gimcanes preparades pels organitzadors, que han estat l’AMPA de l’Escola Teresa Claramunt i l’Agrupació de Veïns de Gràcia, amb la col·laboració de diverses entitats.

Els nens i nenes han pintat dibuixos a l’asfalt / LLUÍS FRANCO

Joan Vives, vocal de l’Agrupació de Veïns de Gràcia, ha explicat que la carretera de Barcelona “perjudica per la seva contaminació i talla la ciutat en dos”. Així mateix, Vives proposa crear-hi carrils bici, ampliar les voreres i reduir els carrils pels cotxes. “Per la gent que viu al barri no és agradable el soroll i la polució que provoca aquesta via”, ha afegit.

El vocal admet, però, que encara no hi ha un estudi detallat de quines actuacions exactes s’haurien de fer a la zona, però hi estan treballant. “No tenim data de finalització dels talls que fem cada últim diumenge de mes. No pararem fins a aconseguir algun avenç”, ha finalitzat.

Comentaris
To Top