Publicitat
Ciutat

La família d’Helena Jubany acusa l’Audiència de Barcelona d'”impedir” la investigació d’un assassinat

/ LLUÍS FRANCO

La família d’Helena Jubany ha rebut com un gerro d’aigua freda la revocació de l’Audiència de Barcelona a la reobertura de l’assassinat de la bibliotecària assassinada a Sabadell l’any 2001. El germà de la víctima, Joan Jubany, retreu que l’administració “impedeixi” investigar un assassinat i ha qualificat l’auto de l’Audiència d'”injustícia”.

L’advocat de la família, Benet Salellas, s’ha mostrat sorprès per la decisió i assegura que l’argumentació jurídica no té sentit perquè planteja conclusions que “no encaixen amb la realitat”. Segons Salellas, l’Audiència ha construït “un mur d’impunitat” al voltant del cas. Assegura que la família no es quedarà “de braços plegats” i esgotarà totes les vies possibles perquè els culpables siguin jutjats.

“No esperàvem una decisió tan taxativa”, ha admès Salellas després de conèixer la resolució de l’Audiència de Barcelona. L’advocat que ha treballat amb la família Jubany per a la reobertura del cas no entén “perquè des d’una perspectiva jurídica hi ha tant interès que no s’investigui” la mort de la bibliotecària de Mataró, morta a Sabadell.

Salellas critica que els magistrats de l’Audiència de Barcelona no tinguin en compte les diligències practicades els darrers mesos als jutjats de Sabadell i només basin la seva revocació en les proves presentades el mes de juliol per aconseguir que el cas es reobrís: “Ens resulta absolutament incomprensible”.

L’advocat assegura que l’Audiència ha plantejat criteris “molt restrictius” per revocar la reobertura i retreu als magistrats que l’auto de revocació estigui ple d’imprecisions. “Dir que no té incidència o rellevància quines persones estaven al domicili des d’on es va llençar Helena Jubany és una argumentació fora del sentit comú i del sentit de justícia”, ha etzibat.

Salellas defensa que seguirà treballant per saber qui va matar Helena Jubany i que aquestes persones puguin ser jutjades i s’aclareixi la seva responsabilitat en els fets: “Arribarem fins a les últimes conseqüències i posarem tota la nostra intel·ligència per saber les vies que hem de seguir a partir d’ara”.

En aquest sentit, l’advocat no ha aclarit si l’objectiu ara és recórrer la decisió de l’Audiència de Barcelona a un estament superior o tornar a instar a la reobertura. Salellas vol esperar també a saber el parer de la Fiscalia, així com d’altres actors, com la mateixa Policia Nacional, que estava investigant el cas després de la reobertura.

Publicitat
Comentaris
To Top