Publicitat
Diners

La crisi de la Covid-19 ja ha deixat un 21% més d’aturats a Sabadell

Oficina de Treball del carrer de la República numero 45
Oficina de Treball del carrer de la República, 45 / LLUÍS FRANCO

La crisi provocada per la Covid-19 ha fet estralls sobre l’ocupació. Des del mes de març, l’atur s’ha incrementat un 20,9%, amb un total de 15.546 persones sense feina, segons les últimes dades de febrer. Són 190 les persones que s’han quedat a l’atur durant aquest mes, un 1,24% més respecte al gener, fet que implica un increment interanual del 7,65%: en un any, 3.148 persones més estan desocupades.

Aquestes xifres no comptabilitzen les persones treballadores que estan afectades per un expedient de regulació temporal d’ocupació (ERTO) ni els aturats de llarga durada. Es tracta de la xifra més alta des del març del 2016. Ha estat un retrocés de cinc anys Sabadell, després d’un 2019 en què les dades de l’atur es van situar als nivells previs a la crisi econòmica del 2008. Però el màxim històric que ha registrat la ciutat –amb xifres des de l’any 2005– data el març del 2013, quan 21.496 persones estaven sense feina.

Els efectes de la pandèmia es van traslladar ipso facto en les dades de l’abril, quan l’atur escalava un 12,3%. Aleshores, 1.583 persones es van quedar sense feina, quan la tònica habitual no superava el centenar de desocupats. El pic de desocupació de l’any passat, marcat per la Covid-19, es va evidenciar el mes de maig (25,5% interanual) i el juny (29,3%), quan 15.300 persones estaven a l’atur.

Publicitat
Comentaris
To Top