Publicitat
Ciutat

L’advocat de la família Jubany estudia interposar un recurs per reprendre la investigació del crim

L'advocat de la família, Benet Salellas, i el germà de la víctima, Joan Jubany, aquest divendres davant dels jutjats de Sabadell / LLUÍS FRANCO

La decisió de l’Audiència de Barcelona que revoca la reobertura de la investigació del crim d’Helena Jubany “no és el final” del cas. Segons l’advocat de la família, Benet Salellas, encara hi ha recorregut judicial per resoldre el crim. Estudia interposar un recurs davant d’una resolució “que no s’ha desenvolupat amb prou rigor jurídic”, explica l’advocat en declaracions al Diari. “Aquí no s’atura ningú fins que no s’aclareixi qui va matar l’Helena”, sentencia.

Què hauria de passar per reprendre la causa? Ara per ara, la reobertura necessita almenys un d’aquests tres supòsits: que prosperi un recurs, que hi hagi algun avenç en la investigació policial o l’obtenció de noves proves. Per tot plegat, Salellas demana a tot aquell que conegui detalls sobre el crim que es pronunciï. “Hi ha una impunitat perquè hi ha molta gent que calla. Aquest silenci s’ha d’aixecar. Han d’ajudar a la resolució del crim”, apel·la Salellas.

El principal escull és el temps: en nou mesos, el 2 de desembre del 2021, farà 20 anys de l’assassinat i hi ha el risc que prescrigui el delicte. Si no es troba cap nou investigat abans d’aquella data, no es podrà jutjar la implicació de ningú més. Hi ha només una excepció: en el cas de Santi Laiglesia, considerat el principal sospitós de l’assassinat, la prescripció es produiria el 2025 perquè va estar imputat en la primera causa fins a l’octubre del 2005.

Publicitat
Comentaris
To Top