Publicitat
ESPORTS

El Sabadell, amb l'objectiu de mantenir el seu gran nivell de visitant a Màlaga

En el duel de la primera volta es va imposar el Màlaga amb un gol de Chavarría, baixa per lesió / Ll. Franco

La lliga SmartBank és molt llarga, llarguíssima. Les 42 jornades semblen eternes, però aquest cap de setmana ja es completa el segon terç del campionat. És aquella sensació d'entrar en el tram decisiu. Cada punt serà d'or pur. Com ho són els tres que estaran en joc en el retorn del Sabadell a La Rosaleda aquest diumenge (14 hores), un estadi dels històrics del futbol estatal. És el primer de dos duels consecutius lluny de la Nova Creu Alta, una circumstància que fins i tot pot ser positiva si ens fixem en les estadístiques arlequinades d'aquesta temporada com a visitant.

La prèvia d'aquest Màlaga-Sabadell ve marcada pel retorn d'Antonio Hidalgo a La Rosaleda. "És molt especial per a mi i llàstima que no hi haurà públic. Van ser tres anys meravellosos, vaig ser molt feliç, però ara hi torno amb el Sabadell i només penso en la victòria del meu equip", va reflexionar el tècnic arlequinat, qui té els cinc sentits en "minimitzar les errades i trobar els punts febles del rival, com intentem fer tota la temporada".

Això sí, Hidalgo també va posar èmfasi en un aspecte clau: "potser en alguns partits hem fet més que el rival per sumar els tres punts i no s'ha aconseguit. Cal ser realistes i insistir: hem de fer més coses a les dues àrees, sobretot a la rival, per guanyar. És a on es decideixen els partits". Del Màlaga va dir que "és un equip terriblement competitiu, ha utilitzat diferents estructures durant la temporada i és dels que rep menys tirs dels rivals". El conjunt malagueny tindrà la important baixa de Pablo Chavarría, una de les seves principals referències de l'atac. De fet, és el màxim golejador de l'equip juntament amb el central Juande, ambdós amb 4 gols. Chavarría es va trencar el lligament encreuat del genoll en l'últim partit a Anduva davant el Mirandés. L'equip de Sergio Pellicer té un clar paral·lelisme amb el Sabadell: li costa guanyar a casa. De fet, és el tercer pitjor local després de l'Albacete i el conjunt arlequinat.

Grego Sierra no hi serà tampoc a La Rosaleda. Antonio Hidalgo va desvelar que la teòrica lesió al camp de l'Espanyol no és el motiu. En realitat, el murcià pateix molèsties, des de fa temps, en el pubis i "cal ser molt prudents en aquesta mena de problemes. Només tornarà quan desapareguin les molèsties". No es vol córrer cap risc. Això farà que repeteixi el trident defensiu Óscar Rubio-Jaime Sánchez-Juan Ibiza a La Rosaleda. La novetat, almenys a la convocatòria, serà Álvaro Vázquez si no recau del seu problema muscular.

El partit serà dirigit pel col·legiat madrileny Miguel Ángel Ortiz Arias, de 36 anys, en la seva segona temporada a Segona A. Curiosament serà el quart partit que xiuli al Sabadell aquesta lliga i sense massa sort. En els tres anteriors, cap victòria i cap gol a favor: Sabadell-Espanyol (0-1), Logronyès-Sabadell (1-0) i Sabadell-Logronyès (0-0). Tampoc va anar gaire millor l'antecedent a Segona B de la temporada 15/16: Sabadell-Hèrcules (1-2) a la Nova Creu Alta.

L'últim antecedent

Els problemes econòmics van provocar la liquidació de l'històric CD Màlaga l'any 1992. Va agafar la identitat de l'Atl Malagueño, un teòric filial no vinculat al club, i més tard va passar a l'actual denominació de Màlaga CF. Per tant, no hi ha cap antecedent, però ens quedem amb l'últim de l'anterior CD Màlaga. La 31a jornada de la temporada 91/92 i era clau pels locals, que lluitaven per la permanència. Això va provocar una gran ansietat i van ser incapaços de batre un inspirant N'Kono malgrat el seu domini absolut. El Sabadell de Pepe Martínez va esgarrapar un punt gairebé sense voler. El Màlaga va acabar baixant aquella temporada. Van jugar: N'Kono; M. Sánchez, Añón, Saura, Coromina, Bossio, Arturo, Tarsi, Gilson, Almagro i Zurdi (Rivas i Roberto).

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top