Publicitat
Ciutat

VÍDEO: El 8-M reivindica la dona pel seu paper a la crisi de la Covid

8M manifestació Covid V.R.

Unes 1.500 persones han participat a la manifestació

La manifestació ha acabat a les portes dels jutjats de Sabadell / Victòria Rovira

“Les dones hem sostingut la vida. Als hospitals, a les residències, a les escoles, als supermercats, a les llars...”, enumera el manifest que s'ha llegit a principi i a final de la marxa. Al voltant de 1.500 persones s'han citat a l’estació de Can Feu-Gràcia per reivindicar el dret de les dones en una convocatòria marcada per la Covid. De fet, les manifestants reivindiquen la figura de la dona durant la pandèmia, un precedent que ha servit per exigir la municipalització del Servei d’Atenció Domiciliària (SAD) i la defensa dels drets laborals a la sanitat pública.

Les dades també assenyalen la dona com la principal afectada per la Covid-19: “Les dones hem cobrat a Catalunya el 23% menys que els homes”, assegura el Comitè en el manifest. L’atur femení també ha estat més accentuat. Segons l’Observatori de l’Economia Local (OEL), la crisi de la Covid ha fet escalar la taxa d’atur fins al 16,2%. El masculí es manté 3 punts per sota. D’altra banda, les últimes dades de l’Observatori del Vallès Occidental i del Consell Comarcal apunten que l’escletxa de gènere també es veu reflectida a les pensions: a la comarca, la diferència és del 39,9%. 

Galeria: El 8-M de Sabadell marcat per la Covid

La marxa va anar a parar a les portes dels jutjats de Sabadell, on el cas de l’Helena Jubany va centrar el discurs. Van aprofitar per assenyalar els feminicidis i violències masclistes que han tingut lloc a la nostra ciutat i van rebutjar la decisió de l’Audiència de Barcelona de revocar la reobertura de la investigació de l’assassinat de l’Helena Jubany. El grup de suport per la reobertura del cas assegurava que “la família farà tot el possible per reobrir el cas”. En un acte simbòlic, es va resseguir la figura de quatre dones a terra en rebuig als feminicidis.

Una prèvia no mixta

El diumenge els carrers de Sabadell ja s’il·luminaven per la igualtat de gènere. Unes 300 dones van participar en una marxa de torxes no mixta sota el lema Al Vallès defensem les treballadores, defensem la vida. Les participants van lluir vestimenta negra com a senyal de protesta i denúncia.

Manifestació feminista prèvia al 8-M pels carrers de Sabadell

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top