Ciutat

Salut licita la construcció del nou edifici annex al Parc Taulí

Surt la licitació del nou espai annex, que està previst que s'enllesteixi a la tardor

El Parc Taulí, aquest mes de gener / VICTÒRIA ROVIRA

El Departament de Salut ha tret a licitació aquest dijous la construcció del nou edifici polivalent que ha de permetre ampliar la capacitat del Parc Taulí. La conselleria licita exactament dos lots, el primer corresponent a un projecte similar a Granollers i el segon és el de Sabadell. El conjunt suma un valor estimat del contracte de 48 milions d'euros.

Els interessats tenen tres setmanes, fins al 5 d’abril, per presentar les seves ofertes i al cap d’un mes, aproximadament a principis de maig, es preveu fer l’adjudicació. L’empresa adjudicatària tindrà aleshores sis mesos i mig per construir l’edifici i, entre això i equipar-lo, es preveu que entri en funcionament a finals d’any. Pel que fa a la part sabadellenca, es tracta d'un dels dos projectes pels quals la conselleria invertirà 40 milions d'euros en quatre anys per modernitzar el Taulí.

Amb la licitació es fan els primers passos per construir un edifici entre el Taulí i Santa Fe amb la metodologia Lean que agilitza el procés constructiu. L'equipament tindrà 105 llits, 70 dels quals seran de curta estada d'Urgències i 35 per crítics, semicrítics i hospitalització convencional. Mentre duri la pandèmia servirà per millorar l'atenció als pacients amb Covid-19, tot i que està pensat com a espai polivalent per donar resposta a les necessitats de cada moment.

D'altra banda, la inversió de 40 milions d'euros anunciada per Salut també preveu reconfigurar el projecte del ja començat a edificar Frontal Gran Via. El que havia de ser una ampliació de les Urgències passa al nou espai polivalent i el Frontal tindrà finalment una vintena de nous llits d'UCI i 6 nous quiròfans. S'ha optat per aquesta fórmula perquè així es podran connectar amb els serveis ja existents a l'edifici Taulí. Aquesta actuació estarà feta el 2024, segons Salut.

L'edifici polivalent està pressupostat en 20 milions d'euros, mentre que l'ampliació del Frontal Gran Via es farà entre el 2022 i el 2024 i està pressupostada en 10 milions d'euros, la mateixa quantitat que es preveu destinar per millorar les Urgències.

Salut invertirà 40 milions d'euros per ampliar i modernitzar el Taulí

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top