Ciutat

Protegeixen la xemeneia del Vapor Cal Borni Duch

La xemeneia de l’antic Vapor Cal Borni Duch, ahir dimecres / VICTÒRIA ROVIRA

L’empresa constructora Gesdip ja ha començat els treballs previs necessaris per construir el nou hipermercat Esclat del grup Bonpreu a l’antic Vapor Cal Borni Duch de l’Eixample. En primer lloc s’ha instal·lat una bastida per protegir la xemeneia de 25 metres de l’antiga fàbrica, que es conservarà, ja que està catalogada, tal com confirmen fonts de l’Ajuntament de Sabadell.

Tot just aquestes setmanes s’estan enllestint els tràmits administratius per transformar l’illa que ocupava aquesta fàbrica, ubicada entre els carrers de Fra Luis de León, Salvany, Brutau i Güell i Ferrer. L’espai on antigament hi havia aquest vapor ocupa una superfície de 6.400 metres quadrats, la meitat dels quals, 3.200, es transformaran en una plaça pública i l’altra part serà el supermercat, que mantindrà la fisonomia de l’antic conjunt fabril seguint el patró que ja es va fer servir per construir l’Esclat d’Hostafrancs a l’antiga fàbrica Llagostera-Sempere.

En aquest sentit, la Junta de Govern Local va aprovar el passat dimecres 3 de març el projecte d’urbanització de l’espai i en les pròximes sessions preveu aprovar un dels últims tràmits relacionat amb els volums dels espais. El projecte de transformació d’aquesta illa va començar el mandat anterior amb un Pla de Millora Urbana que ha permès canviar íntegrament aquest punt de l’Eixample i que es va aprovar al ple municipal de l’octubre del 2018. Tot i que el vapor no està protegit, el consistori va afirmar aleshores que havia acordat amb Bonpreu mantenir el màxim respecte cap a aquest immoble històric.

Si bé d’entrada el projecte només preveu la plaça i l’hipermercat, el Pla de Millora Urbana dona la possibilitat que també s’hi construeixin 4.113 metres quadrats com a màxim d’habitatges. Tot i així, de moment no hi ha cap projecte en aquesta direcció.

Comentaris
To Top