DS MOTOR

Lleuger repunt en la venda de vehicles nous

El Renault Clio ha estat el vehicle més venut durant el mes passat a la ciutat de Sabadell
El Renault Clio ha estat el vehicle més venut durant el mes passat a la ciutat de Sabadell / CEDIDA

Els concessionaris de Sabadell van acomiadar el mes de febrer amb un lleuger repunt en la venda de vehicles nous respecte al febrer del 2020. En total es van vendre 123 automòbils, un 46% més si es compara amb el mes de febrer d’ara fa un any, que només se’n van vendre 84 unitats. Els models Clio, Sandero i C3 –65 vehicles del total– han estat els més adquirits per parts sabadellencs.

Ara bé, aquest increment en les vendes contrasta amb la davallada viscuda en aquests primers mesos –gener i febrer–, en els quals les vendes (207) continuen sense aixecar el vol, amb una caiguda del 56% respecte a l’any 2020 (471). Si a Sabadell la davallada respecte al febrer del 2020 és del 51%, a Catalunya la caiguda ha estat més sostinguda, situant-se lleugerament per sota el 40%.

Des de la patronal catalana Fecavem asseguren que aquestes dades eren “temudes” pel sector, però ja esperades. Segons el Gremi del Motor, la situació actual “compromet la supervivència de les empreses i l’ocupació del sector”, un context davant el qual “calen mesures per dinamitzar la demanda ràpidament”. D’altra banda, afegeixen que la caiguda de matriculacions frena la renovació del parc mòbil i accelera el seu envelliment, que en aquests moments “ja és els més vells dels últims temps”.

Comentaris
To Top