Diners

L’empresa Gabarró trasllada la seu central a Polinyà després d’una inversió de 10 milions d’euros

Instal·lacions de Gabarró a Polinyà / Cedida
Instal·lacions de Gabarró a Polinyà / Cedida

L’empresa dedicada a la fusta i els seus derivats Gabarró Hermanos ha traslladat els seus magatzems centrals a Polinyà. Tot i que ja tenia uns magatzems a la localitat, fins ara part d’ells estaven situats a Sabadell. La decisió, segons explica el gerent de l’empresa, Ramon Gabarró i Taulé, “és una decisió de llarg recorregut, que havíem pres el 2018, perquè el magatzem de Sabadell s’havia quedat petit, i ara ho hem executat”.

Els terrenys de Polinyà acolliran ara tota l’activitat logística central de l’empresa, al peu de l’AP-7, cosa que afavoreix la connexió viària de les instal·lacions. El canvi ha consistit en la construcció d’un nou magatzem de 12.000 metres quadrats a la seva finca, que se sumen als ja 5.500 existents, fins a arribar a un total de 17.000 d’espai d’emmagatzematge. Amb aquesta nova construcció s’ha buscat no només optimitzar la capacitat per guardar els seus materials, sinó també aprofitar al màxim els seus fluxos interns de transport.

Juntament amb la construcció dels seus nous magatzems, Gabarró ha aprofitat per edificar un nou edifici d’oficines de cinc plantes, el showroom Gabarró Parc, i també aparcaments per al personal i les visites. En aquests nous espais s’inclouen ara la direcció, els serveis generals i l’espai de vendes per a tot Catalunya. En concret, Gabarró Parc està pensat com un lloc de creació per a clients industrials i prescriptors, on es puguin inspirar i conèixer de primera mà tots els seus productes en estoc de les diferents gammes de taulells, paviments, fustes i fustes mecanitzades de la companyia.

Pel que fa a la situació de la companyia, Gabarró i Taulé explica que els resultats del 2020 no han sigut bons per al sector, i han caigut un 15%, tot i que al llarg del 2021 preveuen recuperar els nivells de facturació del 2019. “Tenim clients que s’han vist molt afectats per la Covid-19, com el sector de les fires, la restauració o els hotels”, lamenta. Tanmateix, indica que “el sector de la reforma, els mobles i la llar va tirar molt l’any passat perquè la gent es va quedar a casa i hi va invertir”. Des de l’inici del 2021, el gerent explica que “ja s’ha començat a notar l’activitat”, i avança que “les previsions diuen que arribarem a 40.000 milions de facturació entre Espanya i els països propers.

Comentaris
To Top