Ciutat

La Pista Coberta d'Atletisme serà un centre de vacunació massiva contra el coronavirus

La Pista Coberta d'Atletisme serà un centre de vacunació massiu contra el coronavirus

L'hospital de campanya de la Pista Coberta d'Atletisme / VICTÒRIA ROVIRA

La Pista Coberta d'Atletisme de Sabadell serà un dels sis grans centres de vacunació massiva contra el coronavirus que tindrà Catalunya en les pròximes setmanes, tal com va avançar el D.S. i ha confirmat la consellera de Salut, Alba Vergés, en roda de premsa aquesta tarda juntament amb el vicepresident del Govern en funcions de president, Pere Aragonès. La ciutadania serà avisada mitjançant una trucada telefònica o un SMS.

Catalunya vol començar la vacunació massiva després de Setmana Santa, però la data concreta de quan es podria obrir la pista per fer aquesta funció encara és una incògnita. Salut preveu activar aquests grans espais quan rebi més de 200.000 dosis per setmana i arribar a posar-ne fins a 500.000 setmanalment. L'objectiu del govern català és immunitzar en el mínim temps possible el 70% de la població major de 15 anys, 5,4 milions de persones, que es considera el percentatge mínim necessari per aconseguir la immunitat de grup i aturar la propagació de la malaltia.

Per administrar aquestes vacunes, Salut ha previst una estratègia escalable en funció de les dosis que es rebin. D'aquesta manera a tot el territori hi haurà prop 500 punts de vacunació, la majoria dels quals seran els 443 Centres d'Atenció Primària (CAP) i els seus espais annexos oberts en alguns municipis a causa de la pandèmia, com els centres cívics dels Merinals i Campoamor de Sabadell. A mesura que augmenti la capacitat de vacunació també hi haurà 46 espais de capacitat mitjana i, finalment, els 6 grans espais. Entre aquests últims hi ha la Pista d'Atletisme de Sabadell -l'única vallesana-, i també la Fira de Barcelona, Fira de Cornellà, el pavelló Onze de Setembre de Lleida, el Palau Firal de Girona i queda per concretar un espai a la regió sanitària Camp de Tarragona. El Camp Nou també es podria habilitar com a espai de vacunació massiu si el nombre de dosis disponibles ho permet.

Vacunació als Merinals, la setmana passada

Imatge d'arxiu de la vacunació als Merinals, el mes de febrer / VICTÒRIA ROVIRA

Salut assegura que disposa de 10.000 professionals sanitaris per administrar les vacunes, 9.000 dels quals s'han ofert com a voluntaris, i la conselleria preveu fer incorporacions a mesura que arribin les vacunes. En fucnió de les dosis disponibles cada CAP hi destinarà entre dos i tres professionals. Entre els voluntaris hi ha estudiants d'infermeria i medicina, jubilats de les dues branques, professionals sanitaris en actiu disposats a fer hores fora de la seva jornada de treball, tècnics d'emergències mèdiques i odontòlegs.

D'aquesta manera, un any després que es vagi habilitar com a hospital de campanya sense que s'hagi arribat a obrir, la Pista Coberta d'Alestisme es convertirà, previsiblement en les pròximes setmanes, en un dels sis grans centres de vacunació massiva contra el coronavirus. El Servei Català de la Salut (CatSalut) té a disposició aquest equipament fins al 30 de juny, moment en què expira el conveni signat amb l'Ajuntament de Sabadell.

Farrés: "hem de posar els màxims recursos en la vacunació"

L'alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, ha celebrat la notícia en conèixer la decisió i ha assegurat a la premsa que "el més important és vacunar, vacunar i vacunar, no hi ha més sortida a aquesta pandèmia. Entre tots i totes hem de posar els màxims recursos".

Farrés remarca la voluntat de servei i col·laboració del consistori per tirar endavant aquesta campanya i fa una crida a la responsabilitat mentre no arribi la vacuna a la major part de la població "encara que tots estem molt cansats". La cap del Govern creu que "hem de continuar extremant les mesures, les precaucions, sent molt curosos especialment aquests dies de festa" per "acabar guanyant finalment aquesta batalla contra el virus".

Salut estudia fer una vacunació massiva a la Pista d’Atletisme

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top