Ciutat

Sabadell tindrà 18 ‘cathotels’ per a 104 colònies de gats

/ D.S.

L’Ajuntament de Sabadell té previst instal·lar sis cathotels més per allotjar gats de carrerEs tracta d’unes estructures per acollir les 104 colònies, un total de 1.300 gats, que viuen als carrers de la ciutat. Les quatre primeres les va instal·lar l’entitat Progat Sabadell el 2019 gràcies a la subvenció del projecte Construint Ciutat. El mes d’abril Sabadell disposarà de 18 allotjaments per aquests animals.

“És un espai segur pels gats on poden alimentar-se i beure aigua de forma segura i refugiar-se de les inclemències meteorològiques”, ha expressat la tinenta d’alcaldessa de Benestar Animal, Marta Morell. Progat és l’encarregada del control d’aquestes colònies, que es realitza pel mètode CER: captura, esterilització i retorn a la colònia. L’Ajuntament assumeix part de les despeses veterinàries que comporta l’esterilització d’aquests animals. A banda, també s’han adquirit 15 jocs de menjadores i abeuradores de gats per a 15 colònies més.

Són més d’un centenar d’alimentadores les encarregades de donar pinso als gats ferals que viuen al carrer. Des de l’entitat, Joaquim Cordero ha destacat que és important “visibilitzar” les colònies i donar suport a les alimentadores, qui paguen el pinso dels animals. En aquest sentit, admet que van tenir dubtes a l’hora d’assenyalar les colònies, però ha fet una crida al respecte animal.

L’interior dels ‘cathotels’ / D.S.

Comentaris
To Top