Diners

Fluidra entra a l’Ibex-35 la setmana vinent

Fluidra Eloi Planes
El president executiu de Fluidra, Eloi Planes, en una fotografia d’arxiu / LLUÍS FRANCO

El moment que s’esperava des de feia mesos arribarà el proper dilluns 29 de març: Fluidra entrarà finalment a l’Ibex-35 aquesta pròxima setmana. Després de mesos en què la companyia sabadellenca no ha fet més que créixer, l’empresa dedicada al sector del wellness i els equipaments de piscina s’incorporarà a l’índex espanyol, segons va aprovar dimarts el comitè responsable de l’Ibex en una reunió extraordinària.

L’entrada de Fluidra coincidirà amb la sortida de l’entitat bancària Bankia, que aquest divendres es fusionarà amb CaixaBank. La companyia de Sabadell arriba per fi a fer el gran salt després d’una important millora en el volum de negociació i la capitalització. Especialment, el comitè de l’índex espanyol s’ha fixat en la bona liquiditat de la companyia com el pilar fonamental de la seva entrada. Cal tenir en compte l’èxit de Fluidra que, en els últims mesos, ha estat un dels 26 valors que més diners han mogut cada dia els últims sis mesos, arribant a superar els 12 milions d’euros.

La millora es deu, entre d’altres, a les desinversions del fons Rhône Capital, principal accionista de la companyia des que Fluidra es va fusionar amb la firma dels Estats Units Zodiac. El fons d’inversió ha anat venent paquets accionarials en els últims mesos, i ja només té el 21,5% del seu capital. Entre aquestes vendes, l’última ha sigut la del mes de gener, que va arribar a assolir el 10,7% del capital de la catalana.

Aquesta situació tan positiva fa que Fluidra compti sobradament amb els requisits de capitalització mínima de l’Ibex-35, ja que el seu valor en borsa representa més del 0,3% de l’índex exigit en l’últim semestre. Amb aquest panorama esperançador, l’empresa sabadellenca d’abast mundial s’incorporarà a les 35 empreses amb més liquiditat del país amb una capitalització total superior als 4.600 milions d’euros, cosa que la situa per davant de fins a 11 empreses de la llista.

En el millor moment

La positiva situació de l’empresa d’equipaments de piscina s’arrossega, però, des de fa mesos. La seva evolució ha sigut imparable especialment des que va començar l’actual exercici, i ha arribat a pujar més d’un 13% a la borsa. Segons indicava el mateix Eloi Planes, president de la companyia, en una entrevista el mes de gener passat, la pandèmia va fer pujar entre 2 i 3 punts el creixement de Fluidra durant el 2020. Això la situa com una de les clares guanyadores durant la situació pandèmica.

A tot això s’ha de sumar el creixement experimentat des de la fusió a Zodiac, a més de diferents adquisicions com la de l’estatunidenca Custom Molded Products, situada a Geòrgia. Gràcies a tot plegat, Fluidra assegura aconseguir el seu objectiu de 350 milions d’euros d’ebitda per al 2022, i a més de forma precoç. I és que segons diferents analistes borsaris, la sabadellenca superarà aquesta fita aquest mateix 2021.

Tot plegat ha fet que diferents fons s’hagin fixat en Fluidra com a objectiu a aconseguir. Entre ells es troben Santander Small Caps i EDM Inversión, que ja acumulen gairebé un 6,3% i un 4,5% de la seva cartera. En el primer ha arribat fins i tot a situar-se en la segona posició, només darrere de Solarpack.

Comentaris
To Top