Ciutat

El principal acusat de la ‘manada’ de Sabadell: “Ella es va abalançar sobre meu i vam tenir sexe”

Vist per sentència. El judici per la violació de la manada de Sabadell ha culminat aquest dimecres amb les declaracions dels principals acusats a l’Audiència de Barcelona. Mohamed Alibos, un dels presumptes autors materials, ha eludit tota responsabilitat i ha assegurat davant del tribunal que la víctima –una jove sabadellenca de 18 anys– va mantenir relacions sexuals “consentides” a la sucursal ocupada de carretera de Terrassa.

Es va abalançar sobre mi i vam tenir sexe“, ha assegurat contradient la versió de la víctima, que ahir va relatar un clima d’intimidació i por abans, durant i després de l’agressió. Ha estat un últim intent davant l’evidència: Fiscalia i l’advocat de l’acusació –a banda de les proves, indicis i testimonis– apunten a la violació múltiple. El Ministeri Públic manté la petició de penes d’entre 37 i 41 anys de presó.

Un dels acusats, arribant a l’Audiència de Barcelona aquest dimecres / VICTÒRIA ROVIRA

Alibos ha explicat que la matinada del 3 de febrer del 2019 –quan es va produir la violació múltiple– va preferir quedar-se a l’immoble ocupat situat a la carretera de Terrassa, on es va fer una festa amb unes deu persones, en lloc de sortir. Segons ha assegurat, cap a les 6 del matí, la víctima de la violació va arribar a la nau pel seu propi peu acompanyada d’un noi marroquí “que havia vist algun cop” però que no sap identificar. L’acusat ha assegurat “per Déu” que la noia s’estava “abraçant” amb aquell individu.

L’ADN de Mohamed Alibos va ser trobat en el cos de la víctima en la inspecció medicoforense posterior. Davant l’evidència, ha optat per explicar una versió alternativa al calvari descrit per la víctima en seu judicial. Segons Alibos, no hi va haver coacció ni agressió sexual, sinó una relació sexual permesa. “Va dir que volia parlar amb mi, vam entrar a l’habitació i ens vam posar a xerrar. Es va abalançar sobre meu i vam tenir relacions sexuals“, ha assegurat qui es considera el principal autor material dels fets.

Imatge de l’interior de la nau ocupada on es va produir la violació / D.S.

Un “relat fals”, un “acte de depravació”

Alibos ha dit que la víctima “només” va tenir relacions sexuals amb ell i que “ningú els va veure”. Al contrari del que apunten totes les proves: a banda de la versió de la mateixa noia i dels testimonis, les conclusions dels informes mèdics indiquen que la víctima va patir una violació grupal –per part de tres homes– mitjançant l’ús de la violència. El relat d’Alibos és “fals” a ulls del Ministeri Públic. El fiscal, Eduardo Gutiérrez, ha considerat provat que hi va haver tres agressions sexuals –una per part d’Alibos i l’altra del fugit Khalid Oukhlifa– amb la cooperació necessària de tres persones més: Jawad Belayd, Redouane Oukhlifa i Mustapha Bakki.

“La seva versió és falsa, absurda, increïble. Va ser un acte de depravació“. L’advocat de la víctima, Jorge Albertini, no ha pogut amagar la seva indignació davant les explicacions de Mohamed Alibos. “El que ha dit aquí és menyspreable, fuig en un acte de covardia”, ha assegurat de forma contundent. I sense incidir en el que ha qualificat de “falsedats”, ha afirmat: “Ha insinuat que la víctima va sentir atracció sexual, però no és així. La víctima és homosexual i no hi ha cap motiu per amagar-ho ni avergonyir-se’n“.

Per contra i en la línia del seu client, l’advocada d’Alibos ha assegurat que la versió de la víctima planteja dubtes. “No entenc com en la primera declaració davant dels Mossos, ella no explica que li van introduir un dit a la vagina davant del Mercat Central”, ha apuntat. La lletrada ha assegurat que, de camí a la nau ocupada, “si hagués cridat, algú l’hauria escoltat” i que “va tenir possibilitats d’escapar”.

Un dels acusats reconeix la violació

Tots els acusats han buscat una coartada per evitar una condemna, encara que amb versions diferenciades. Redouane Oukhlifa ha explicat que va dormir a casa d’un amic seu, Rashid, mentre que Mustapha Bakki ha dit que va arribar al local ocupat abans de l’agressió sexual múltiple, però ha assegurat que “es va adormir” i “no va escoltar res”.

La Fiscalia considera “poc creïble” aquestes versions perquè les proves “són irrebatibles”, ja que la mateixa víctima els va reconèixer en roda de reconeixement. I és més, no només estaven allà, el Ministeri Públic no té dubtes de la seva implicació com a cooperadors necessaris: “Van crear un clima ambiental per a la consecució de la violació”, ha apuntat el fiscal, que ha apuntat que els agressors “es van repartir els rols”.

Redouane Oukhlifa, amb un gest prepotent, saluda a les càmeres en arribar als jutjats / VICTÒRIA ROVIRA

Només un dels tres presumptes cooperadors necessaris, Jawad Belayd, ha reconegut que la víctima va patir una agressió sexual, encara que espolsant-se responsabilitats. Ha dit que va arribar a l’immoble ocupat a les 8 del matí, un cop ja s’havia consumat la violació. “A l’entrada hi havia persones que deien que hi havia hagut un problema, que un noi havia violat una noia“, ha explicat. La Fiscalia el situa a la nau ocupada durant els fets i considera que la seva versió és “inconsistent”.

En la seva darrera intervenció, els advocats de la defensa han destacat les “incongruències” durant la instrucció i han reforçat els seus arguments en els dubtes de la víctima durant les rodes de reconeixement. Dubtes que, segons el fiscal, es van produir pel xoc posttraumàtic i pel nombre de persones involucrades.

Les càmeres constaten l’assetjament previ

En la segona jornada de judici, personal dels Mossos han explicat els detalls de la investigació de la violació, que ha permès reconstruir la seqüència dels fets. La declaració dels agents, especialment de la mosso encarregada de revisar les càmeres de videovigilància, ha relatat l’assetjament que va viure la víctima al bar musical Sabadebidoo, hores abans de l’agressió sexual: “En les imatges es veu com un individu interactua amb la víctima. Es desplaça des de la taula a la barra i se li apropa, i ella es gira”, ha explicat.

L’últim que capten les imatges és com, vora les 6 del matí, la víctima i els seus amics surten del local. I el mateix home els segueix. “Va agafar la mateixa direcció que ells“. Segons els indicis, aquest individu seria qui després va agredir la jove al carrer –fent-li un primer tocament– i la va portar obligada fins a l’immoble ocupat, on va ser agredida sexualment.

Així mateix, l’endemà dels fets, els Mossos van recollir objectes de l’immoble ocupat on es van trobar empremtes digitals i restes biològiques. Entre els elements probatoris, es van decomissar dues fundes –una de coixí i una de matalàs–, uns calçotets vermells situats en una tauleta de nit, i una samarreta i una dessuadora.

L’informe mèdic revela l’ús de força durant la violació

En declaracions prèvies i també en la vista celebrada ahir a l’Audiència de Barcelona, la víctima ha relatat un clima d’extorsió i d’ús de la força en les tres agressions sexuals que va patir. La primera inspecció a l’hospital Parc Taulí i l’informe medicoforense corroboren la versió de la víctima i que els presumptes agressors sexuals van fer ús de la violència.

“La noia presentava lesions de pressió en el coll i l’avantbraç. També tenia un hematoma al genoll”, ha explicat la metgessa d’Urgències. Durant les proves mèdiques, realitzades el mateix dia dels fets, va observar que la víctima “estava molt afectada” i que tenia dificultats per expressar-se.

La víctima de la ‘manada’ de Sabadell: “Vaig pensar que em matarien”

Comentaris
To Top