ESPORTS

Mor Manuel Irazoqui, un dels mítics del Sabadell dels anys cinquanta

Irazoqui entre Totorica i Roca, a la part superior d'un onze del Sabadell 58/59 / CEDIDA ('Club de mi vida', J. Fité)

El Centre d’Esports està de dol. Un dels mítics dels anys cinquanta, el basc Manuel Irazoqui, ens ha deixat amb 93 anys. Aquest passat divendres es va celebrar l’acte del sepeli a l’església parroquial Santa Maria del Juncal d’Irun, d’on era natural. Irazoqui (Logronyès) va ser una de les incorporacions procedents del Pais Basc que va fer el Sabadell en la temporada 1957/58, juntament amb Tororica (Eibar) amb l’objectiu de substituir jugadors més veterans com Avelino o Segarra.

Seria l’inici d’una etapa arlequinada que va durar cinc temporades, totes a Segona Divisió. Irazoqui va ser una peça clau al mig del camp per a tots els entrenadors que van passar per la banqueta del Centre d’Esports, disputant un total de 134 partits de lliga. En la primera va fregar l’ascens a la màxima categoria. Només l’average general de gols li va impedir aconseguir-ho després d’igualar a punts amb el Real Oviedo. El Sabadell es va quedar diverses vegades a les portes de Primera Divisió en la dècada dels cinquanta.

Carracedo, Rodri, Roca, Vilar, Totorica, Datzira, Castaños, Aloy, Lasala, Parés, Sanmiguel, Rovira, Izaola… van ser alguns dels companys d’Irazoqui en aquesta etapa al conjunt arlequinat. La temporada 61/62 seria l’última, per marxar l’Hèrcules d’Alacant on no va tenir sort amb les lesions. El migcampista basc va deixar un gran record entre l’afició per la seva entrega absoluta al terreny de joc. Descansi en pau.

Comentaris
To Top