Publicitat
EDITORIAL

Tolerància zero

Maricón”. D’aquesta manera es va dirigir el jugador del CN Sabadell Nemanja Ubovic al jugador del CN Terrassa Víctor Gutiérrez després del partit de dissabte passat. El comentari no és un fet aïllat: tristament, el món de l’esport va amb retard respecte a la resta de la societat. Els camps, les pistes, les piscines encara són un armari tancat que impedeix viure la diversitat sexual amb plena normalitat.

Espanya és un dels països de referència en acceptació dels drets LGTBI: és on hi ha més suport social respecte al matrimoni homosexual i compta amb una de les legislacions més garantistes del món, segons un informe recent de l’OCDE. Malgrat tots els esforços –i l’acompanyament d’una majoria social–, la normalització de les persones LGTBI en l’esport encara és insuficient.

El que vam viure el dissabte ens recorda que encara hi ha insults homòfobs i discriminacions de tota mena: per l’orientació sexual, gènere, origen o ètnia, creences... Davant de qualsevol vexació o atac, cal una resposta proporcional i sense pal·liatius, com ha fet el CNS, que ha apartat el jugador de l’equip. Les discriminacions no tenen cabuda en una societat avançada, democràtica i de dret.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top