Oci i cultura

La curta Nit dels Museus: presencial, però fins a les 21 h

Pati del Museu d'Art, que ha acollit la presentació de la Nit dels Museus / LLUÍS FRANCO

Els museus de Sabadell viuran el proper 15 de maig –dissabte– el seu dia gran. Celebraran la desena edició de la Nit dels Museus, tot i que enguany la nit acabarà quan encara hi hagi claror del dia: a les 21 h. I és que l’horari de la jornada s’ha estipulat segons els criteris que regeixen ara mateix a Catalunya, de forma que a les 22 h tothom ha de ser a casa pel toc de queda.

Tanmateix, l’estat d’alarma decau el 9 de maig i el Procicat ja ha avançat que la nova hora de tancament de les activitats culturals (tal com els cinemes i el teatre) serà les 23 h. Per aquest motiu, fonts de la regidoria han confirmat que quan la decisió del Procicat sigui oficial, s’estudiarà allargar l’horari. I que “amb probabilitat” s’aplicarà, finalment.

Tot i així, el fet que es pugui celebrar ja és una victòria per se. “L’any passat la vam haver de suspendre i només hi va haver actes virtuals. Ara, en canvi, tornem la presencialitat”, ha destacat el regidor de Cultura, Carles de la Rosa.

A més a més, també han programat una jornada de portes obertes i diverses activitats gratuïtes durant el dimarts 18 de maig.

D’esquerra a dreta: Joan Carles Sunyer, Carles de la Rosa i David M. Alba / DS

A Sabadell, hi participen el Museu d’Art i el Museu d’Història, així com l’Espai Cultura de la Fundació 1859 Caixa Sabadell i el Museu de l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont.

A més de les exposicions permanents i temporals, els visitants podran descobrir la Joia del Museu –una peça de la seva col·lecció que cadascun ha destacat. En el cas del Museu d’Art serà una peça d’Oriol Vilapuig, segons ha explicat el regidor de Cultura, a la presentació dels actes al pati del mateix museu.

El Museu d’Història ha triat Pere Muixí, terrisser. Es tracta d’uostra de peces d’argila cuita i de guix recuperades durant l’excavació arqueològica d’un forn terrisser, de finals del s. XVIII, localitzat al centre de Sabadell.

El Museu de l’ICP tria un crani d’Amphicyon dels Casots (Subirats, Alt Penedès). L’Espai Cultura Fundació 1859 aposta pel disc de Newton, dins l’exposició La ciència del joc. Mentre que l’Espai Natura Fundació 1859 tria la il·luminació a pagès, al Museu de la Vida al Camp (Masia de Can Deu).

Visites guiades, tallers familiars i conferències

A més, s’han preparat visites guiades, tallers familiars, entre els quals destaquen els següents:

  • Dissabte 15 de maig, a les 11.30 h. Taller familiar de ciència. Organitzat per
    l’Espai Cultura Fundació 1859.
  • Dissabte 15 de maig, a les 18 h. Visita guiada a l’exposició temporal: La
    ciència del joc. Espai Cultura Fundació 1859.
  • Dissabte 15 de maig, a les 19 h. Visita guiada a les exposicions temporals i
    a la Joia de Museu. Organitzada pel Museu d’Art.
  • Diumenge 16 de maig, a les 12 h. Taller familiar: Posa-li cara a l’Amphicyon. Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont.
  • Dilluns 17 i dimarts 18 de maig. Visita guiada al Vapor Buxeda Vell. Activitat organitzada pel Museu d’Història i la Regidoria de Cicles de Vida.
  • Dimarts 18 de maig, a les 17.30 h. Taller familiar: És primavera a la col·lecció. Per famílies amb infants de totes les edats. Organitzat pel Museu d’Art.
  • Dimarts 18 de maig, a les 18 h. Visita guiada a l’exposició permanent. Espai Natura Fundació 1859.
  • Dimarts 18 de maig, a les 18.30 h. Visita guiada a l’exposició permanent i temporal i a Descobreix la Joia del Museu: El Triceratops torna a Sabadell! i Crani d’Amphicyon dels Casots (Subirats, Alt Penedès). 16 milions d’anys. Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont.
  • Dimarts 18 de maig, a les 18.45 h. Taller familiar: Fem llums d’oli. Espai Natura Fundació 1859.
  • Dimarts 18 de maig, a les 19 h. Visita guiada a l’Espai FOC, Forns i Obrador de Ceràmica del s. XVIII. Organitzada pel Museu d’Història.
  • Dimarts, 25 de maig a les 18. 30 h. Conferència: Sabadell, vila terrissera (segles XVII-XIX). L’aportació de l’arqueologia urbana, a càrrec de Jordi Roig. Organitzada pel Museu d’Història.
Comentaris
To Top