Ciutat

Els Gegants fan ballar les famílies i alegren l’últim dia de festa major de barri

Els Gegants i Gralles de la Concòrdia, acompanyats de l’animador Jaume Ibars, han fet un lluïment aquest migdia dirigit al públic familiar del barri

Jaume Ibars ha sigut l'encarregat d'animar el públic / LLUÍS FRANCO

La Concòrdia ha trencat el gel. El barri de Sabadell ha celebrat la primera festa major a la ciutat després de dos anys, ja que durant aquest temps les celebracions van quedar interrompudes per la pandèmia. Avui, en l’últim dia de la festa, els Gegants i Gralles de la Concòrdia, acompanyats de l’animador Jaume Ibars, han fet un lluïment aquest migdia dirigit al públic familiar a l’escola Font Rosella. Els infants i els pares i mares han ballat i han gaudit d’un dels moments més especials de la festa major del barri.

Fins a cinc gegants han animat al públic amb les seves danses: la Rosella, el Barracó, el Cau, la Laieta i el Quimet, a més de la Cuca de Busquet. Ibars s’ha encarregat de presentar-los a cada un d’ells amb un rodolí que el públic havia d’endevinar. Dit això, primer han saltat a l’escenari la Rosella i el Barracó, pares del Cau, i després d’ells ha estat el torn de la resta. La música sempre ha acompanyat els seus balls i els infants han intentat imitar els passos dels gegants.

Tots els gegants coincideixen a l’escenari i les famílies organitzen rotllanes / LLUÍS FRANCO

En la part final de l’actuació, han coincidit tots els gegants a l’escenari. Les famílies assistents han format rotllanes i han ballat de forma conjunta la cançó final. El president de l’associació de veïns, Pau Recio, ha explicat al D.S. que el lluïment de geganters ha estat l’activitat que ha portat més feina prèvia per parts dels organitzadors. Així i tot, s’ha mostrat molt satisfet del resultat final.

Un moment de l’actuació dels Gegants i Gralles de la Concòrdia / LLUÍS FRANCO

Èxit de participació en les activitats d’ahir

D’altra banda, ahir també va ser un dia molt mogut a la Concòrdia. Al matí es va celebrar una caminada popular pels carrers del barri i al migdia la Banda de Música de Sabadell va realitzar un concert per al públic general. A la tarda, els més petits van tenir l’opció de participar en una gimcana a la Llar del Vent, així com assistir a un concert d’animació familiar de la companyia ‘La Xerinola del Rikus’, mentre que al vespre les Bruixes del Nord van fer saltar espurnes a l’escola Font Rosella i van dur a terme el seu tradicional lluïment de foc i percussió.

Des de l’associació de veïns asseguren la participació de la gent del barri ha estat un “èxit”, malgrat les limitacions d’aforament. Encara queda una última activitat per cloure la festa major. Aquesta tarda, a les 18 hores tindrà lloc un concert a càrrec de Mauro Rod Brand i Flamsteed per posar punt final a la celebració.

Els més petits també gaudeixen de la festa major de la Concòrdia

Les espurnes de les Bruixes del Nord enlluernen els veïns de la Concòrdia

Comentaris
To Top