Publicitat
EDITORIAL

Un espai públic net

Sabadell pateix els actes dels incívics. Són pocs, per sort, però els efectes de les seves accions són visibles. Es pot veure en els parcs infantils i les places, alguns molt malmesos, en el rastre dels botellons –les cerveses i les orines que han de patir els veïns– i també les pintades sobre l’espai públic, a cases i negocis de particulars. La Policia Municipal de Sabadell ha enxampat l’autor de més de 200 grafitis. Després d’encarregar un estudi cal·ligràfic, ha pogut concloure que un jove de 27 anys i veí de la ciutat estava al darrere d’una sèrie de pintades amb la firma ‘A93’. Ara, la policia ho ha derivat als jutjats amb l’objectiu que hagi de rescabalar els danys causats.

Sobre l’autor consten 14 denúncies i ara es pot enfrontar a una sanció de desenes de milers d’euros. La derivació d’aquests tipus de casos, que són flagrants, és una bona decisió de la regidoria de Seguretat per diversos motius: primer, i tenint en compte l’abast dels danys, un càstig d’aquestes característiques és molt més adequat que una sola multa; i segon, derivar-ho als jutjats i mostrar que aquestes accions reiterades tenen conseqüències greus pot ser molt exemplificant per a la resta d’incívics que es proposin el mateix. Per garantir un espai públic net i una ciutat digna és necessari que tothom ho entengui, si cal a través de mitjans punitius.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top