Publicitat
Diners

Qida creixerà força el 2021 per la major demanda de serveis domiciliaris

CEDIDA

Qida, empresa d’impacte social que col·labora amb el sector salut, és un veritable cas d’èxit. La ‘startup’ de serveis domiciliaris nascuda el 2018 a Sabadell ha tancat un acord amb Adeslas, líder en assegurances de salut, que li permetrà incrementar la seva activitat i els ingressos.

Oriol Fuertes, fundador i CEO de Qida, és un jove empresari que va aplicar la seva experiència en l’àmbit sanitari i social en la creació d’un nou model d’atenció domiciliària per a les persones amb dependència i/o cronicitat, basat en la qualitat, un seguiment continuat i expert i la tecnologia (la seva ‘app’ permet fer un seguiment dels pacients al seu propi domicili).

“Qida -explica- no volia ser una agència de selecció o una plataforma de serveis, sinó una empresa centrada en les persones, un model enfocat en poder viure més temps amb millor salut a casa”.

Un projecte que, d’immediat, va comptar amb un important suport: els fons nacionals d’impacte social Creas, Ship2B i Fons Bolsa Social i BStartup. En total, 4,7 milions d’euros en capital risc i 1,3 milions en deute (Enisa).

La fórmula de Qida s’ha revelat, com dèiem, molt exitosa. L’empresa, que ha atès ja 3.000 persones, va facturar 70.000 euros el 2018; 300.000 el 2019; 950.000 el 2020, i preveu tancar el 2021 amb 2,5 milions.

D’un petit equip inicial, Qida ha passat a una plantilla de 80 professionals i 820 assistents: un 20% contractats de forma directa i la resta, per les famílies.

Qida va néixer a Sabadell i té la seva seu a la nostra ciutat (c/Doctor Puig, 33), però vol exportar el seu model a tot Espanya, sobretot a ciutats de més de cent mil habitants. Avui, opera a Catalunya, Madrid i Bilbao.

La pandèmia? “És cert que ens ha beneficiat en el sentit que la Covid-19 ha duplicat la demanda d’atenció domiciliària. Les residències? No volem fer crítica. Som dues alternatives que poden conviure perfectament, i, de fet, hi col·laborem”.

Qida vol seguir creixent de la mà de nous acords com el d’Adeslas. “Les perspectives són bones. El repte és ser líders en qualitat de servei, amb un equip preparat i el suport de la tecnologia”.

El CEO de Qida, Oriol Fuertes / CEDIDA

Publicitat
Comentaris
To Top