Publicitat
Vallès

Sant Quirze ja es troba entre els 10 municipis més rics de l’Estat

Sant Cugat i Sant Quirze del Vallès són els dos municipis –de més de 20.000 habitants– més rics de Catalunya. Ho acaba de fer públic l’Institut Nacional d’Estadística (INE), que ha elaborat un estudi analitzant la renda per habitant de 416 poblacions urbanes de l’Estat.

Els dos municipis també apareixen entre els més rics d’Espanya. Sant Cugat és en tercera posició, amb 20.582 euros de renda per habitant, per darrrera de Pozuelo d’Alarcon (Madrid), amb 28.326 euros; i de Boadilla del Monte (Madrid), amb 21.795 euros. Sant Quirze és en desena posició, amb 18.163 euros. Cerdanyola (14.973 euros) és en 34è lloc, Castellar (14.202 euros) en el 42è.

Pel que fa a Catalunya, la llista de l’INE sitúa Sitges, Castelldefels i Barcelona per darrere de les dues poblacions vallesanes.

Pel que fa a la taxa d’atur, Sant Cugat del Vallès (7,4%) també està ben posicionat. És el tercer municipi d’Espanya, per darrere de Pozuelo d’Alarcon (6,5%) i Sant Sebastià (7,1%), amb menor índex de desocupació. Per a trobar el següent municipi vallesà en aquesta llista, hem de mirar fins a la 15a posició, on hi ha Cerdanyola del Vallès, amb una taxa d’atur de l’11,1%.

Més curiositats

L’INE també elabora un llistat amb els municipis amb major esperança de vida. En aquest rànquing torna a aparèixer Sant Cugat del Vallès, en 10è lloc, amb una esperança de vida de 84,4 anys. A la llista de “ciutats amb menys fills per dona”, Cerdanyola és també en 10è lloc, amb una taxa d’1,04 fills per dona.

Publicitat
Comentaris
To Top