Publicitat
EDITORIAL

Una sortida per a la Casa Grau

La Casa Grau és un buit enmig de la plaça del Gas, com ho és el museu tancat que té tot just a uns metres. Fa uns dies, unes pintades van reobrir el debat sobre l’immoble, de titularitat municipal, en desús i en evident estat de degradació.

Conscients del problema que representa tenir un edifici patrimonial d’aquestes característiques en aquest estat, el D.S. ha consultat les capacitats de l’edifici amb experts. Un restaurant, un hotel d’entitats, un espai cultural, una sala d’actes i d’exposicions, un centre de creació artística… hi ha moltes possibilitats (i molt diverses).

També hi ha moltes fórmules per recuperar l’immoble: pot ser un equipament públic, recuperat amb diners municipals, o si és plantejable una concessió en compensació de la rehabilitació de l’edifici. Hi ha un ventall d’oportunitats sobre la taula, i és necessari començar a marcar les prioritats. Actualment, el Govern de Sabadell n’analitza els usos que podria tenir. En el mandat anterior, l’Ajuntament va adquirir un nombre important d’actius patrimonials per a la ciutat, ara toca aprofitar els que tenim, dignificar-los i extreure’n el màxim rendiment.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top