Ciutat

Reurbanització del carrer de la Indústria: obres a partir del juliol, renovat el gener del 2022

La reforma del carrer de la Indústria començarà abans del que estava previst. Les obres –que suposaran la pacificació d’un dels carrers amb més trànsit del Centre– s’iniciaran aquest juliol i culminaran el gener del 2022, segons apunten fonts municipals al Diari. La Junta de Govern ha aprovat l’adjudicació de les actuacions, incloses en un gran paquet d’obres públiques de més de 5 milions d’euros.

Les obres suposaran la transformació del carrer, que es convertirà en una plataforma única amb preferència per als vianants, és a dir, no hi haurà distinció entre vorera i calçada. D’aquesta manera, entre els carrers de Sant Joan i de Sant Llorenç, els vianants tindran més d’11 metres per poder caminar. “Volem oblidar-nos de l’urbanisme dels anys noranta, que tenia dèficit de manteniment, per fer projectes amb segell verd”, assenyala l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés.

/ CEDIDES

El nou carrer de la Indústria mantindrà els arbres que actualment existeixen, als quals se sumarà un conjunt d’espais verds en forma de parterres. La transformació de la zona també suposarà modificacions en el trànsit: es pretén deixar accedir únicament als veïns dels guals afectats, així com a vehicles de càrrega i descàrrega –aquests, però, sempre fora de l’horari d’entrada i sortida d’alumnes a l’escola–.

La intenció és reduir la presència de cotxes, però no fer-los desaparèixer per garantir la connexió amb l’entorn i del pàrquing del Centre. Així, es permetrà circular a màxim 10 km per hora entre Sant Cristòfol i Sant Llorenç, amb prioritat per al vianant. De la mateixa manera, s’habilitaran places Petó i adeu, actualment al carrer de la Indústria, al Vapor Turull, just en un altre dels accessos de l’escola Sagrada Família, i també habilitar-ne a Sant Cristòfol.

El pàrquing unificat del Centre, sense avenços

El procés de pacificació del Centre fa un pas més amb la reforma del carrer de la Indústria, però encara falta definir les properes fites. El Govern municipal té pendent la redacció del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS), un seguit d’objectius municipals que ha d’incloure reformes en la mobilitat, obres de reforma i la creació d’una zona de baixes emissions, entre d’altres.

/ VICTÒRIA ROVIRA

L’Ajuntament condiciona la construcció de més carrers per a vianants a la creació del futur pàrquing del Centre. “No podem canviar la mobilitat sense resoldre el problema de l’aparcament”, assenyala l’alcaldessa, que indica que la nova política de l’Ajuntament en aquesta matèria no pot ser exclusiva de la milla d’or: “Tota la ciutat mereix tenir zones dignes i pacificades, no només la gent del Centre”, indica Farrés.

El Govern municipal manté converses amb la concessionària Saba per unificar els dos aparcaments, un sota el Passeig –que havia estat propietat d’FGC i ara és de l’Ajuntament– i el de la plaça del Doctor Robert –en mans de l’empresa privada–. Les negociacions Ajuntament-Saba fa més d’un any que duren, però encara no s’ha arribat a un acord. El Govern municipal manté l’objectiu d’iniciar les obres abans d’acabar el mandat (2023).

El nou ‘skate park’ estarà enllestit a principi de l’any vinent

Comentaris
To Top