Vallès

Un home s'enfila i tira a terra la creu medieval del monestir de Sant Cugat

Imatge de com ha quedat la creu de terme del Camí dels Monjos davant l'església del monestir de Sant Cugat / ACN

Un home que s'ha enfilat aquesta matinada a la creu medieval ubicada davant l'església del monestir de Sant Cugat del Vallès ha fet caure a terra el monument provocant-li nombroses destrosses. L'home ha hagut de ser ingressat a l'hospital perquè part de la creu li ha caigut a sobre i se l'investiga per un delicte contra el patrimoni històric per danyar un Bé Cultural d'Interès Nacional.

La Policia Local està revisant les càmeres de seguretat de la zona per obtenir més informació dels fets. L'Ajuntament, que en un fil de Twitter ha condemnat els fets i ha fet una crida al civisme, ha anunciat que procedirà a la denúncia de la destrossa.

La zona ha quedat acordona per raons de seguretat i per protegir la part del monument que no ha caigut. Els fragments de la creu que han caigut ja s'han recollit per portar-los al Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top