Publicitat
Diners

César González-Bueno: “El Banc Sabadell té un gran futur al davant en solitari”

César González-Bueno (CEDIDA)

“El Banc Sabadell (BS) té un gran futur al davant, un estimulant camí a recórrer”, ha assegurat aquest dilluns César González-Bueno, el conseller delegat, en un col·loqui organitzat pel Círculo Ecuestre a Barcelona.

La presentació ha anat a càrrec d’Enrique Lacalle, vicepresident del Círculo Ecuestre, qui ha destacat de González-Bueno que és el primer executiu del banc no català i que té un gran coneixement del sector.

González-Bueno ha manifestat que “aparentment, vaig arribar al banc en un moment complex: es va frustrar la fusió amb BBVA. Però, per a mi, no fou així, perquè les coses, internament, estaven bé i s’havien pres les decisions correctes”.

“Som -recorda- el quart banc del sistema financer espanyol, però, en alguns apartats, som el primer. Com en el segment de pimes, exigent però molt rendible. El negoci de particulars és on farem una gran transformació”.

L’èxit rau en “l’extraordinària qualitat de la nostra gent. Hi ha una cultura de pertinença, d’estimar els colors, amb molt poc politiqueig. Estic intentant que no siguem tan disciplinats; necessiten descentralitzar les decisions per donar una resposta més ràpida”.

La positiva evolució dels títols SAB “és un exemple del present i futur del banc. Hem recuperat la confiança dels accionistes i inversors”.

TAMANY IDEAL

El CEO del BS qüestiona la idea que els bancs han de ser molts grans: “Una entitat com la nostra, amb importants quotes en determinats territoris i segments, és més que suficient. Tenim un tamany ideal i sols, aportem més competència al mercat”.

“És evident -matitza- que la xarxa d’oficines bancàries s’anirà reduint en els pròxims anys, per la menor demanda de serveis presencials. La Covid-19 ha suposat una revolució, un canvi d’hàbits, potenciant el teletreball i incrementant les relacions en remot”.

En el 2008, la crisi va ser financera, “avui la banca és més una solució que un problema, i podem jugar un paper molt important en la gestió dels fons Next Generation”.

Sobre TSB, la filial britànica, reconeix que “ha estat un mal de cap durant tres anys, amb pèrdues acumulades de 500 milions d’euros. Però, s’han fet els deures i ara tot són bones notícies. Si en el futur arriba una bona oferta, ja veurem”.

Publicitat
Comentaris
To Top