Ciutat

Miquel Ribé relleva Josep Roca com a nou president de la Fundació per la Indústria

La Fundació per la Indústria – Sabadell 1559, amb seu al Gremi de Fabricants, ha renovat alguns dels seus càrrecs i Miquel Ribé i Muntañola (Sabadell, 1967) ha estat elegit president en substitució de Josep Roca i Vallribera.

El nou president de la Fundació per la Indústria, Miquel Ribé / CEDIDA

Ribé treballa en el sector immobiliari i pertany a la quarta generació que va treballar a l’empresa tèxtil Hilaturas Ribé S.A., fundada el 1911 i tancada el 2007. Ha estat vicepresident del Gremi de Fabricants del 2002 al 2007 i va presidir l’Institut Sallarès i Pla, de joves empresaris del Gremi, de 1995 a 1998.

L’empresari arriba a la presidència de la fundació en el que creu que “és un moment excepcional” perquè “per primera vegada en 40 anys la societat civil i l’administració han entès que la indústria és important”.

Enfortir el sector

El mandat del sabadellenc el marcaran dues paraules molt similars però amb molt significat: industrialització i reindustrialització. “Hem d’aprofitar l’impuls que tenim ara per industrialitzar més el país i recuperar la indústria històrica que hem perdut”, assenyala Miquel Ribé, que atén el diari per via telefònica tot just ser nomenat.

Durant el seu mandat té el repte d’enfortir la indústria una vegada superat el cop de la pandèmia -que no ha anat malament a tots els sectors-, afrontar la digitalització i el salt a la indústria 4.0, la transferència de coneixement entre les escoles, universitats i centres d’investigació i innovació i les empreses, entre altres. La col·laboració publicoprivada, un concepte que agafa força a la ciutat amb iniciatives com la Taula per al Desenvolupament Econòmic i la Competitivitat de Sabadell o Invest in Sabadell, serà un “tema de capçalera” a la seva llista de prioritats perquè “tant les empreses com l’administració molts cops sols no podem arribar on volem i hem de trobar àmbits de col·laboració”.

Un altre aspecte fonamental que abordarà la Fundació per la Indústria serà la formació, per adaptar-la a les necessitats que el sector té actualment.

‘Fer baixar’ els fons europeus

Miquel Ribé es mostra preocupat perquè els fons europeus Next Generation de recuperació de la crisi de la Covid-19 arribin realment a les petites i mitjanes empreses, la majoria de la massa industrial sabadellenca, vallesana i catalana. “Ens fa patir com transferim aquests fons perquè l’Ibex-35 està preaparat, però com es filtren cap a baix? Les pimes tenim al davant una tasca complicada i ferragosa”, admet el president, conscient també que les grans empreses faran de “tractores” d’aquests diners i a través de subcontractacions també els faran arribar a diferents empreses.

La renovació de l’òrgan de govern de la fundació passa també pel nomenament de Gil Armengol i Gasull com a vicepresident econòmic en substitució de Guillem Soler i Duffour.

Comentaris
To Top