Oci i cultura

Sabadell retira l’autocine d’estiu

Sessió inaugural de cinema a la fresca, el juliol de 2020 / VICTÒRIA ROVIRA

L’oferta cultural estiuenca de Sabadell no comptarà enguany amb el flamant (i polèmic) autocine, que l’Ajuntament va implantar l’estiu passat a l’aparcament de l’OAR Gràcia. Durant els dissabtes al vespre del mes de juliol, l’aparcament va acollir sessions cinematogràfiques de forma que els espectadors no poguessin sortir del cotxe.

Així, s’intentava evitar possibles contagis de Covid-19, alhora que es mantenia una certa programació. La idea de l’autocine, però, va nàixer envoltada de polèmica. Van ser molts els agents de la ciutat que van criticar la iniciativa, tot considerant que fomentava l’ús del cotxe entre els ciutadans.

La nit de lluna plena a l’autocine romantitza encara més ‘Grease’

Independentment de la conveniència de la mesura, la realitat aquest estiu de 2021 és ben diferent. Les mesures establertes pel Procicat són molt més flexibles i els escenaris han recuperat la seva vigorisitat. Per tant, l’Ajuntament recupera l’esquema habitual del Cinema a la Fresca, que enguany tindrà lloc al pati del Museu d’Art i a l’exterior de diferents escoles de la ciutat.

Concretament, tindran lloc els dijous i divendres, a partir de les 22 h.  El cicle consta de 4 pel·lícules repartides, amb una programació per a tots els públics i també amb pel·lícules en català. Hi haurà capacitat per acollir 200 persones a cada sessió a les escoles, mentre que al Museu d’Art n’hi podran entrar 130. Els centres escolars participants són Can Rull, Juan Ramón Jiménez, La Romànica i Calvet d’Estrella.

Comentaris
To Top