Ciutat

El Govern sosté que “recaptarà més” amb la gestió tributària de la Diputació i ERC no s’ho creu

L’edifici que és la seu de la Diputació de Barcelona
/ CEDIDA

El govern municipal ha justificat que la delegació a la Diputació de Barcelona és la millor solució per la gestió tributària de Sabadell. La tinenta d’alcaldessa i regidora de Desenvolupament econòmic i Impuls administratiu, Montse González, ha defensat que, sense augmentar la pressió fiscal, l’Ajuntament “recaptarà més” i ho farà de forma més eficient. Hi ajudarà, segons ella, la plataforma de tramitació electrònica especialitzada de l’administració.

Oposadament, Gonzàlez ha assenyalat que l’eina informàtica municipal “és obsoleta” i que, davant de la disjuntiva entre actualitzar-la o delegar la gestió, la millor opció és la segona. Concretament, la Diputació de Barcelona s’encarregarà de la gestió, la liquidació, la inspecció i la recaptació d’algunes taxes i impostos municipals, a més de les multes de trànsit.

Són l’Impost sobre Activitats Econòmiques, l’impost de circulació, la taxa que grava les empreses de subministrament per utilitzar domini públic o l’Impost sobre Béns Immobles. A canvi, s’emportarà un percentatge de la recaptació, del 0,3% o del 0,9% en funció de l’impost. La cessió es realitzarà amb treballadors municipals.

L’oposició: “Ens costarà 2 milions anuals”

L’oposició és contrària a la cessió. ERC s’ha sumat a les crítiques de la Crida i el portaveu republicà, Gabriel Fernàndez, ja ha expressat que es revertirà la decisió en cas que hi hagi canvi de Govern. Apunten que no hi ha consens polític ni dels principals sindicats de la ciutat.

El grup municipal d’ERC denuncia que l’Ajuntament està cedint “autonomia administrativa” i la tasca de control tributària. Ressalten que aquesta inspecció va permetre detectar “casos com el frau fiscal en l’IAE de què es van beneficiar Ikea, Leroy Merlin i Conforama amb la gestió de l’exalcalde corrupte del PSC Manuel Bustos”.

Paral·lelament, els republicans estimen en 2 milions d’euros la cessió a la Diputació de Barcelona, un cost amb què afirmen que es podria actualitzar el sistema informàtic tributari de Sabadell.

Comentaris
To Top