Ciutat

Les obres del Portal Sud començaran a finals d’any

L’Ajuntament licita les obres del Portal Sud, que haurien de començar abans de 2022

Els terrenys on es construirà la rotonda, amb l'aeroport al fons / VICTÒRIA ROVIRA

L’Ajuntament de Sabadell ha tret a licitació les obres del nou Portal Sud, pressupostades en 5,5 milions d’euros i amb la intenció que puguin començar abans que acabi l’any. El projecte actuarà sobre 34.500 metres quadrats i es preveu que els treballs durin un any, de manera que si es compleixen les previsions estaran acabats a principis del 2023.

El pas de la licitació arriba després d’anys de treball previ tant del govern actual com l’anterior quadripartit. Un dels principals esculls que ha acabat resolent l’alcaldessa Marta Farrés és la negociació amb Aena perquè part del projecte és en 1.500 metres quadrats de terrenys que finalment l’ens aeroportuari va cedir a l’Ajuntament el 2019. El projecte està cofinançat pel consistori i la Diputació de Barcelona, que hi aporta 2 milions d’euros, un dels quals ja l’ha traspassat a l’Ajuntament.

En la roda de premsa posterior a la Junta de Govern Local d’aquest dilluns on s’ha aprovat la licitació de les obres, Farrés ha destacat “les obres tenen un impacte econòmic. Busquem el dinamisme per captar empreses”, i ha afirmat que “des que hem engegat el projecte hem tingut al Poligon del sud-est i Sant pau de Riu-sec sol·licituds d’empreses per instal·lar-s’hi”. Una de les claus del Portal Sud que ha subratllat Farrés és que els accessos seran molt més ràpids i es dignificarà l’espai amb talusos i jardioneria. El coordinador de l’àrea d’Urbanisme, Toni Serra, ha destacat que les obres suposaran una millora paisatgística. “Avui dia son espais per horts i altres de caràcter provisional, el projecte capgirarà la imtge que tenim ara”, ha dit.

Les obres del Portal Sud permetran renovar completament aquest accés a la ciutat. Principalment, la carretera actual es renovarà i incorporarà una rotonda de dos carrils amb quatre sortides per diversificar els accessos i pacificar la carretera de l’aeroport. Una de les quatre sortides de la rotonda permetrà sortir directament a la C-58 passant per un viaducte sobre el Riu-sec; una altra permetrà dirigir-se cap a Gràcia pel carrer de Costa i Deu, i també connectarà amb la Gran Via i la carretera de Bellaterra. També es preveu fer un pas soterrat per a vehicles entre la carretera de Bellaterra i la Gran Via amb un carril separat per a bicicletes i vianants, senyalitzat a la imatge en color vermell.

En la segona fase del projecte es preveu construir una segona rotonda més amunt, entre els carrers Carles Buigas i Victor Balaguer, amb una sortida que connectarà amb la Gran Via per nord-est i una altra al sud que enllaçarà amb la carretera de Bellaterra.

Comentaris
To Top