Ciutat

Activen el nou concurs per urbanitzar el passeig sorgit del soterrament d’FGC entre Can Feu i Gràcia

L'espai sorgit del soterrament de les vies d'FGC / LLUÍS FRANCO

La urbanització del passeig sorgit del soterrament de les vies dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) entre Can Feu i Gràcia viurà novament un concurs d’idees per millorar aquest espai.

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de Sabadell ha reactivat aquest procés que va quedar aturat el desembre del 2019, ja fa un any i mig, quan el Tribunal Català de Contractes del Sector Públic va acceptar el recurs d’un dels concursants contra el guanyador de l’anterior convocatòria.

Incorpora el sector Planetes

Ara es destinaran 130.000 euros per refer el concurs, diners que serviran per contractar el guanyador i premiar la resta de participants seleccionats. Com a novetat respecte a la primera convocatòria, la nova inclou l’àmbit de Can Feu conegut com a sector Planetes. Les propostes que vulguin optar a fer el projecte hauran d’incloure millores sobre l’ordenació de l’espai públic i els accessos al barri. Els veïns d’aquesta zona reclamen millores en la mobilitat i més places d’estacionament.

La segona novetat que inclou el nou concurs és que les propostes hauran de comptar amb un estudi de mobilitat sostenible sobre tot l’àmbit del sector del concurs.

Potenciar la sostenibilitat

En aquest espai l’Ajuntament hi vol construir un recorregut d’espais verds des del bosc de Can Feu fins al Centre. El concurs es farà en dues fases i hi intervindrà un jurat, amb criteris de valoració que potenciaran la sostenibilitat, l’ordenació paisatgística i arquitectònica amb criteris de millora de la infraestructura verda, la mobilitat sostenible i el programa funcional d’usos.

També, el consistori vol potenciar un corredor verd en sentit nord-sud entre el parc de Catalunya i la part nord del riu Ripoll passant per la rambla d’Ibèria i la ronda de Ponent.

Els diners europeus, al parc del Nord

La Plataforma Soterrament FGC ha exigit reiteradament al Govern més celeritat a l’hora d’adequar aquest espai. Inicialment, el consistori preveia destinar 2,4 milions d’euros al projecte, la meitat dels quals haurien estat dels fons europeus EDUSI.

Però el retard en l’inici de les obres provocat pel revés judicial va fer que no es poguéssin destinar els diners a aquesta àrea. Tot i així, des de l’Ajuntament asseguren que no es pedran i aniran a projectes com el Parc del Nord.

D’altra banda, segueix pendent el debat sobre si aquest espai ha de tenir un nom concret. L’asssociació de veïns de Gràcia reclama que el passeig es digui alcalde Antoni Farrés per homenatjar-lo, mentre que l’associació cultural Can Feu proposa la denominació de Josep Nicolau d’Olzina, en honor a l’antic propietari del castell de Can Feu. L’altra opció seria que no tingués un nom concret, ja que a banda i banda la via ja té nom: carrer i passatge de l’Enginyer Playà a la cara nord i de Fraser Lawton a la sud.

Exigeixen rapidesa per fer el passeig del soterrament d’FGC

Comentaris
To Top