Ciutat

Veïns de Can Feu i Gràcia protesten pels problemes de mobilitat

Un grup de veïns dels barris de Can Feu i Gràcia han fet una protesta silenciosa al ple municipal d’aquest dimarts per denunciar els problemes de mobilitat i la manca d’aparcament que pateixen els residents d’uns 500 habitatges de la zona.

Es tracta de veïns del voltant de la Rambla Ibèria que lamenten que les obres per la construcció del carril bici i el soterrament encara per acabar dels FGC han entorpit “encara més” l’accés i la sortida al barri de Can Feu, una situació que impedeix també l’accés dels serveis d’emergència.

Segons denuncien des de la plataforma veïnal Obres Rambla Ibèria, nascuda a partir d’aquesta situació, els carrers de Can Feu s’han convertit en un cul-de-sac i l’accés al barri es limita al carrer de Mart i la sortida, al carrer Llobet i Gràcia. Per aquest motiu, hi ha 18 contenidors d’escombraries agrupats al carrer de Mart, lamenten.

Moment durant la protesta silenciosa de veïns afectats / Lluís Franco

Els veïns també es mostren preocupats per l’accessibilitat dels serveis d’emergència: “Les ambulàncies han de sortir contra direcció o marxa enrere amb l’ajuda de veïns”, explica una membre de la plataforma, Rosa Sancho, a aquest diari.

D’altra banda, també assenyalen el problema amb l’estacionament: “Hem d’aparcar de manera incorrecta i ens multen, tot i que la grua tampoc no pot accedir per endur-se els nostres vehicles”, sosté un altre veí afectat, Pere Martínez.

Els veïns exposen que el clavegueram de la zona està obert, fet que se suma a la llista de protestes per la “insalubritat” que representa.

Unir els dos barris

Per ells, una possible solució seria l’obertura del carrer de Caresmar i de Júpiter al trànsit, a més de facilitar espai per estacionar els seus vehicles.  Els veïns expliquen que han proposat aparcar sobre l’espai soterrat com a mesura provisional.

Paral·lelament, asseguren que la suspensió de l’adjudicació per urbanitzar l’entorn de Can Feu-Gràcia també està afectant la mobilitat. “Necessitem un projecte que uneixi els dos barris. No podem esperar quatre anys en un laberint”, consideren els veïns.

Els afectats s’han posat en contacte amb la Síndica de Greuges municipal i han fet arribar la seva denúncia a l’Ajuntament de Sabadell i els diferents equips de l’oposició, però lamenten que no han rebut resposta d’ERC ni de la Crida per Sabadell.

Solucions plantejades

El regidor del districte 5, Eloi Cortés, ha explicat en declaracions al D.S. que el consistori està treballant per habilitar un espai existent entre el carrer d’Urà, del carrer de Mercuri i del carrer de Fraser Lawton com a aparcament, tot i que estan a l’espera de l’autorització de FGC, ja que l’espai es tracta d’una zona accés dels serveis d’emergència.

“A la zona hi ha un dèficit de mobilitat des de fa molts anys i amb els nous canvis urbanístics s’ha fet encara més evident”, sosté el regidor.

Comencen les obres del nou carril bici de la Rambla Ibèria

Comentaris
To Top