Ciutat

Sabadell impulsarà un pla per enretirar el cablejat aeri de la ciutat

Cables de telefonia i Internet al passatge de Jonc / LLUÍS FRANCO

L’Ajuntament elaborarà un pla per eliminar el cablejat de les façanes dels edificis i soterrar el cablejat aeri. La planificació es durà a terme amb companyies de telecomunicacions i elèctriques, amb finalitats de seguretat i estètiques.

Ha estat una iniciativa presentada al ple municipal de juliol del grup municipal d’ERC, a la qual s’hi ha sumat Junts per Sabadell com a coproposant, “per dignificar la cara més visible dels carrers”.  S’ha aprovat per unanimitat.

El regidor republicà Santi Valls ha defensat que el pla no preveu que els veïns paguin el soterrament, sinó que hi ha d’haver “una actuació urbanística facilitada per les companyies, no només pels grans beneficis que generen, sinó per millorar la seva xarxa”. El regidor de Junts per Sabadell Francesc Baró ha insistit en el fet que, del conveni amb les companyies, n’ha de sortir un calendari d’actuacions.

Cables de telefonia i pals de llum indignen els veïns pel seu mal estat

La intenció és eliminar l’impacte visual que provoquen les línies elèctriques i de telèfon que pengen de les façanes, així com les caixes de connexions mal col·locades. “Fins i tot, n’hi ha a edificis històrics”, reblen des del grup republicà.

Comentaris
To Top