EDITORIAL

El Passeig de tots

El passeig de la Plaça Major, i el recorregut des de la plaça del Doctor Robert fins a la plaça de l’Àngel constitueixen el centre neuràlgic de la ciutat. Des de fa pràcticament dues dècades, l’artèria central de la ciutat en matèria de comerç i mobilitat ha estat en una situació provisional, pendent de canvis que no acabaven d’arribar o bé d’obres que han condicionat el seu estat. Fa temps que el Passeig i el seu entorn s’havien de resoldre, en superfície i també sota terra.

Calia dignificar una zona i posar-la al servei de tots els veïns de Sabadell, i a més era molt necessari actuar sobre els aparcaments soterrats, un dels quals inacabat des de la inauguració de la nova estació d’FGC. El Govern de Sabadell ha presentat el seu projecte amb l’objectiu d’iniciar les obres el 2022, just després de la campanya de Nadal.

Publicitat

És l’última proposta, després de moltes, per poder recuperar el Centre que desitgen els sabadellencs. Les reformes suposen una posada al dia, amb llum, aigua i verd, que de ben segur que milloraran l’aspecte actual del Passeig, un gran espai àrid, de formigó i asfalt, i sense ombra. La proposta de l’executiu suposa un pas endavant per aconseguir un espai estable i central de ciutat, però, tal com demana la Fundació Bosch i Cardellach, és necessari ampliar el debat sobre els canvis de l’espai públic a les entitats de la ciutat. També al comerç, empreses, veïns. Així aconseguirem construir el Passeig de tots.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top