Publicitat
Ciutat

Multitudinària presentació de l’Àliga de Sabadell

La nova figura del bestiari sabadellenc compta amb una corona basada en l’escut de la ciutat i amb un ram de flors al bec / VICTÒRIA ROVIRA

La cultura popular segueix agafant embranzida a Sabadell. La Colla de Geganters i Grallers de Gràcia han presentat aquesta tarda una nova figura del bestiari sabadellenc: l’Àliga de Sabadell. Ho ha fet en un acte multitudinari a la plaça de Sant Roc que ha comptat amb la presència de quatre àligues més, una de cada província de Catalunya. L’Àliga de Mataró i la de Tàrrega han fet de padrines, mentre que l’Àliga de Girona i la de Tortosa han actuat com a convidades.

Durant l’esdeveniment també han participat altres figures del nou Seguici Festiu de Sabadell, estrenat el passat 8 de maig a la Casa Duran, com el Lleó de Sabadell, la Víbria de la Creu Alta de Sabadell i els Gegants de Sabadell. Per tal d’acomplir amb els protocols de la Covid-19, l’acte ha tingut control d’aforament i s’han mantingut les distàncies de seguretat en tot moment. Dit això, David Bonilla, membre de la Colla de Geganters i Grallers de Gràcia, ha estat l’encarregat de conduir la presentació, que ha durat una hora aproximadament.

El Lleó de Sabadell també ha actuat a la plaça Sant Roc / VICTÒRIA ROVIRA

El ball de l’Àliga trenca el gel

A diferència d’altres ocasions, no ha calgut esperar al final de la festa per veure a la nova figura. De fet, l’Àliga de Sabadell, que compta amb una corona basada en l’escut de la ciutat i amb un ram de flors al bec, s’ha presentat al públic just al principi. La bèstia ha ballat a ritme de la seva música creada per Roger Andorrà i que han interpretat la Cobla de Ministres del Pla de Bages. Un cop ha acabat la seva interpretació, els assistents a l’acte li han dedicat un llarg aplaudiment.

El constructor d’aquesta figura és Toni Mujal de Cardona, un dels constructors d’imatgeria festiva més coneguts a Catalunya. De fet, l’any passat la Colla de Geganters i Grallers de Gràcia va crear una campanya de micromecenatge per a la construcció de l’Àliga de Sabadell. La creació d’aquesta bèstia festiva sorgeix del neguit de l’entitat sabadellenca per tal de fer créixer la cultura popular de la ciutat. A més, l’Àliga està inspirada en una àliga cuabarrada, un ocell rapinyaire en perill d’extinció a Catalunya.

Els assistents presencien l’actuació de l’Àliga de Mataró / VICTÒRIA ROVIRA

Reivindicació del Seguici Festiu de Sabadell

Un cop s’ha presentat la nova figura del bestiari sabadellenc a la comunitat, l’Àliga de Mataró i l’Àliga de Tàrrega també han tingut el seu espai per ballar. A continuació, el presentador de l’acte ha reivindicat la importància del nou Seguici Festiu de Sabadell, una organització creada el passat 8 de maig que aglutina deu entitats de cultura popular de la ciutat amb l’objectiu de tenir més transcendència en les festes i celebracions de la ciutat. De fet, han actuat diverses figures del Seguici: el Lleó de Sabadell, la Víbria de la Creu Alta de Sabadell i els Gegants de Sabadell.

A continuació, ha sigut el torn de l’Àliga de Tortosa i de l’Àliga de Girona. I, per acabar, totes les figures presents a l’acte han ballat de forma conjunta per posar punt final a la presentació de l’Àliga de Sabadell. La previsió és que la nova figura de la Colla de Geganters i Grallers de Gràcia torni a sortir al carrer amb motiu de la celebració de la Festa Major de la ciutat. S’espera que hi tingui un paper destacat.

Totes les figures presents a l’acte han ballat de forma conjunta per posar punt final a l’acte / VICTÒRIA ROVIRA

Publicitat
Comentaris
To Top