Ciutat

Festa Major 2021: “Motxilles CamelBak per consumir sense treure’s la mascareta?”

Fer servir motxilles 'CamelBak' o una app per controlar l'aforament són algunes de les propostes de la CFPS / VICTÒRIA ROVIRA

Després de triar el cartell de la Festa Major 2021, queda en interrogant si la Festa Major tirarà endevant. De moment, està previst que se celebri del 3 al 6 de setembre, tot i que l’Ajuntament ja ha cancel·lat alguns actes, tal com va avançar durant l’acte el membre de la Comissió de la Festa Major, Adrià Garcia.

L’autora del cartell d’enguany, Júlia González, amb el cartell de la Festa Major 2021 / LLUÍS FRANCO

Per conèixer més a fons com seran les festes populars d’aquest estiu, hem parlat amb la Comissió de Festes Populars de Sabadell (CFPS). Des del col·lectiu aposten per unes festes segures, diferents i on tornarem a socialitzar, sempre complint amb les mesures sanitàries.

P: Com seran les festes estivals, des del punt de vista de les relacions socials?

R: Veiem que la gent en té ganes i hi ha la necessitat de sortir i relacionar-se, amb activitats culturals i de festa, ballar i fer una cervesa. A les activitats que hem anat organitzant, com el Solstici d’Estiu, la gent ha respectat les normes sanitàries, ja que valora el fet de tenir aquests espais d’oci.

P: Les festes populars seran un element clau per tornar a socialitzar?

R: La cultura popular i les festes alternatives són punt d’unió entre les veïnes, així que esperem que continuï sent així, i que la Festa Major sigui el punt de trobada per tancar l’estiu i la tornada a la rutina.

En l’últim mes s’ha celebrat el Solstici d’Estiu i la Festa Major de la Creu de Barberà / LLUÍS FRANCO

P: És possible fer complir les mesures sanitàries i que tothom s’ho passi bé?

R: No farem spoilers de com aniran les Barraques d’enguany, però hem estat donant moltes voltes de com poder mantenir les mesures amb les màximes garanties per als espectadors. Estem disposats a innovar per fer unes Festes Populars més segures:

– Motxilles CamelBak per poder consumir sense treure’s la mascareta?

– Fer una app per controlar l’aforament i fer el recull dels participants.

P: Estem preparats per tornar a sortir de festa?

R: Per part nostra, sí! En tenim moltes ganes, i esperem que l’Ajuntament i la resta d’administracions facilitin les activitats de cultura popular, que donen vida a les entitats i a les ciutats, i que ho diferenciïn dels macrofestivals-negoci.

Comentaris
To Top